Apple verkoopt 100 miljoen iPods

Apple heeft 100 miljoen iPods verkocht. De eerste iPod kwam in november 2001. Sindsdien verschenen 5 generaties, plus Mini, Nano en Shuffle.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft vandaag aangekondigd dat ze de 100 miljoenste iPod hebben verkocht. De eerste iPod werd 5,5 jaar geleden verkocht, in november 2001. Sindsdien heeft Apple meer dan 10 nieuwe iPod-modellen uitgebracht, in vijf verschillende generaties. Daarnaast kwamen er iPod mini’s, iPod nano’s en twee generaties van de iPod Shuffle.

ipod100mmbackground.jpg

Apple viert het nieuws met een hartvormige afbeelding op de website en bedankt alle muziekliefhebbers in een persbericht. Bekende iPod-gebruikers komen ook aan het woord in het persbericht. Natuurlijk Steve Jobs zelf, die zegt dat de iPod ervoor heeft gezorgd dat miljoenen mensen wereldwijd hun passie voor muziek herontdekt hebben. Zangeres Mary J. Blige kan zich moeilijk voorstellen wat er vóór de iPod was. Het is voor haar veel meer dan een muziekspeler, maar een verlengstuk van je persoonlijkheid en een fantastische manier om altijd je muziek bij de hand te hebben. Ex-wielrenner Lance Armstrong neemt zijn hardloopschoenen én zijn iPod overal mee naartoe. Hij luistert tijdens het hardlopen en voelt zich daarbij gemotiveerd door de muziek.

Wie ook erg gemotiveerd worden door de iPod zijn de talloze accessoiremakers: in de loop van de tijd zijn er 4.000 verschillende accessoires verschenen, van speakers en hoesjes tot inbouwmogelijkheden voor de auto.
Niet alleen de iPod is een succes, ook de iTunes Store: in de afgelopen vijfenhalf jaar werden 2,5 miljard muzieknummers, 50 miljoen tv-shows en 1,3 miljoen films verkocht.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2014 om 23:17
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.