stapel geld

$500 voor een iPhone? Geen probleem!

Highschool-studenten in de VS willen best $500 neertellen voor een iPhone. Onderzoekers van PiperJaffray ondervroegen vijfhonderd respondenten in het onderzoek.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

money-01.jpgHighschool-studenten in de VS zeggen dat ze zonder problemen $500 neertellen voor een iPhone. Onderzoekers van PiperJaffray ondervroegen vijfhonderd studenten op elf verschillende scholen, verspreid over het land. De vragen gingen over hun interesses en koopgedrag met betrekking tot digitale audio en online muziek.

Verrassend is dat bijna 85% de Apple iPhone al kent en 25% daarvan is best bereid $500 ervoor te betalen. Vorig najaar was een meerderheid (57%) bereid om niet meer dan $200 voor een iPod/telefoon-combinatie te kopen.
Bij mp3-spelers gaat Apple ook aan kop: 82% van de ondervraagde scholieren heeft een iPod, gevolgd door Sony met een magere 4%.

Wat de verkoopkansen van de iPhone betreft: senior-onderzoeker Gene Munster van PiperJaffray denkt dat Apple tot september ongeveer 660.000 stuks zal verkopen. In het daaropvolgende jaar zullen ze nog eens 4 miljoen verkopen. Mensen zullen nog even wachten tot de prijs omlaag gaat en daarna massaal kopen.
Meer cijfers zijn te vinden in dit artikel bij Apple Insider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:18
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone, prijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.