Apple verkoopt 100 miljoen iPads in 2,5 jaar

Apple heeft zijn 100 miljoenste iPad verkocht. Dat maakte Apple bekend op de presentatie van de iPad mini en de nieuwe Mac Mini, waar ze ook vertelt dat 200 miljoen iOS-apparaten inmiddels iOS 6 draaien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tim Cook zegt 200 miljoen iOS 6 devicesApple heeft 100 miljoen iPads verkocht vanaf de introductie 2,5 jaar geleden. Dat maakte Apple bekend op de iPad Mini-presentatie zonet. De iPad is bovendien absoluut marktleider als het gaat om wereldwijd internetgebruik op tablets. Maar liefst 91 procent van het internetten op tablets gebeurt op een iPad. De verkoopcijfers zijn ook in verhouding behoorlijk: Apple verkocht het afgelopen kwartaal meer iPads, dan dat individuele computermerken van al hun modellen bij elkaar verkochten.

Traditiegetrouw opende Apple het evenement met de nodige cijfers over de verkoop van producten en het aanbod van content. Apple vertelde naast bovengenoemde cijfers dat 200 miljoen iDevices inmiddels iOS 6 draaien sinds de release op 19 september. Het is de snelst opgepakte update van een besturingssysteem ooit, claimt Apple.

Het gaat niet alleen goed met de iPad, ook met de iPhone. In het eerste verkoopweekend van de iPhone 5 gingen er maar liefst 5 miljoen toestellen over de toonbank. Tim Cook herhaalde nogmaals dat het de snelst verkopende iPhone tijdens de release ooit was, maar over de verkoop na het eerste weekeinde zei hij niets.

Lees ons uitgebreide artikel op iPhoneclub:
Apple-cijfers: 100 miljoen iPads verkocht, 35 miljard apps gedownload

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 20:36
Categorie Apple
Onderwerpen cijfers, event, keynote, verkoopcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.