Apple verhelpt meer dan zestig kwetsbaarheden met iOS 4

Apple heeft met iOS 4 meer dan zestig kwetsbaarheden in de beveiliging van het besturingssysteem opgelost.

Met de gisteren gelanceerde iOS 4-update zijn onze iPhones en iPod touches meteen ook weer een stuk veiliger. De langverwachte update verhelpt namelijk meer dan 60 beveiligingsproblemen in het mobiele besturingssysteem, zo blijkt uit een gisteren vrijgegeven supportdocument. Het merendeel (50) van de opgeloste problemen heeft betrekking op WebKit, de achterliggende engine van de mobiele Safari-browser.

Een van de andere problemen leidde tot rechtstreekse toegang tot de fotobibliotheek van de gebruiker, waardoor de locatie van de gebruiker zonder expliciete toestemming achterhaald kon worden. Apple verhelpt dit probleem in iOS 4 door de introductie van een Application Sandbox. Ook werd een viertal problemen met het imageIO-framework verholpen, waarbij gemanipuleerde afbeeldingsbestanden (BMP, TIFF of JPEG) tot een beveiligingslek hadden kunnen leiden.

iOS 4 verhelpt tevens een aantal foutjes in het Passcode Lock-systeem, een probleem met de Voorkeuren-applicatie en een aantal foutjes in de softwarecomponenten CFNetwork, LibSystem en libxml waardoor ongeoorloofd code uitgevoerd kon worden. Het volledige overzicht van al deze verbeteringen vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2010, 15:01
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen beveiliging, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.