Vodafone verhoogt snelheid mobiel datanetwerk naar 28,8 Mbps

Vodafone is begonnen met werkzaamheden aan het mobiele netwerk. Er komt een snelheid tot 28,8 Mbps waardoor dit het snelste mobiele netwerk van Nederland wordt.

vodafone mobielVodafone stuurde vanochtend een persbericht dat ze het snelste mobiele datanetwerk van Nederland krijgen. Door investeringen in glasverbindingen en capaciteit wordt een snelheid van maximaal 28,8 Mbps mogelijk. Die snelheid zul je echter alleen op je laptop halen, want toestellen zoals de iPhone komen met HSDPA niet verder dan 7,2 Mbps. De hogere snelheid is binnen enkele weken mogelijk in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Vodafone belooft dat je onder normale omstandigheden (dus niet tijdens een evenement waarbij mensen met z’n honderden zitten te internetten) snelheden haalt die vergelijkbaar zijn met een gemiddeld ADSL-abonnement. Het wordt daarmee het snelste mobiele datanetwerk van Nederland en één van de snelste in Europa. Door de aanpassingen kunnen meer gebruikers dan voorheen tegelijk gebruik maken van hogere snelheden. Binnenshuis, in de trein of auto ervaar je natuurlijk wel een lagere snelheid en/of een minder goede dekking. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk in de minder drukke uren van de dag gepland. Eventueel worden er mobiele zendinstallaties ingezet of worden aangrenzende faciliteiten ingeschakeld om te zorgen dat er zo min mogelijk van de werkzaamheden is te merken. Op vodafone.nl/werkzaamheden lees je meer. Begin juli komt er meer informatie over de tarieven, dekking en beschikbaarheid van de hogere snelheid. Eerder meldden wij het gerucht dat Vodafone de iPhone in september/oktober als tweede officiële aanbieder gaat leveren.

T-Mobile-gebruikers hebben de afgelopen weken al te maken gehad met werkzaamheden, maar die waren vooral gericht op het verbeteren van de dekking en de beschikbaarheid van 3G.

Wat is KPN van plan met app.nl?

Nu we het toch over operators hebben: nog een kleine bonus. We schreven een paar dagen geleden dat KPN op de eigen website opschept over het aantal iPhone-gebruikers dat op hun netwerk actief is: “Meer dan 50.000 iPhone-gebruikers maken gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN. Maar misschien is KPN nog meer van plan: ze zijn namelijk eigenaar van het domein app.nl en daarop is iets in aanbouw. Het domein bestaat al sinds 1998, maar recent zouden er wijzigingen zijn aangebracht. Via de Wayback Machine van The Internet Archive krijg je niet de indruk dat er ooit iets met het domein is gedaan. Wat ze gaan doen, weten we helaas nog niet. Misschien heeft een van onze lezers meer info?

Tipgever: app.nl: Mark, Vodafone: diverse tipgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2010, 16:44
Categorie Providers
Onderwerpen dataverbruik, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.