Apple verbant jailbreakers gericht uit de App Store

Jailbreak-experts Sharim Hashim en iH8sn0w melden beide dat de toegang tot de App Store is ontzegd: ze krijgen een melding dat hun Apple ID is geblokkeerd wegens beveiligingsredenen.

apple id jailbreakHet lijkt erop dat Apple pogingen onderneemt om specifieke iPhone-bezitters die een jailbreak hebben uitgevoerd geen toegang meer te geven tot de App Store. De website Redmond Pie heeft opgemerkt, dat Apple iPhones op basis van Apple-ID geen toegang meer geeft. Het gaat echter voorlopig om geïsoleerde gevallen en geen algemene maatregel waarmee Apple de jailbreakers buitensluit. Voorlopig is dan ook geen definitieve bevestiging te krijgen, dat Apple met een gerichte campagne bezig is. De informatie kwam naar buiten via Sherif Hashim, de iPhone-ontwikkelaar die een exploit in iPhone OS 3.1.3 heeft ontdekt. Hij beweert te zijn geband door Apple wegens “security reasons”.


Hashim’s exploit kan een unlock mogelijk maken voor de baseband 05.12.01 op de iPhone 3G en iPhone 3GS. Toen Sherif probeerde om contact te maken met de App Store om wat applicaties te updaten kreeg hij de hierboven getoonde melding te zien. Omdat Sherif het nogal makkelijk herkenbare Apple ID[email protected]’ gebruikt is hij voor Apple makkelijk te traceren. Maar zou Apple gericht maatregelen nemen tegen individuele personen? Dat is voorlopig nog een kwestie van speculatie. In ieder geval is iPhone-hacker iH8sn0w ook verbannen door Apple. iH8sn0w heeft de sn0wbreeze-jailbreak voor Windows gemaakt.

Meer info: Twitter-bericht van Sherif Hashim en Redmond Pie.
Tipgever: Michael

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

105 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.