SIMFi: simkaartje met ingebouwde Wi-Fi-hotspot (MWC 2010)

Op Mobile World Congress is de SIMFi officieel gelanceerd, een door Sagem en Telefonica ontwikkelde simkaart met ingebouwde hotspot. Ideaal om met je iPhone te kunnen tetheren... maar dan moeten de operators wel meewerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wifi simSagem gaat samen met Puma een mobiele telefoon uitbrengen, met op de achterkant een zonnepaneel. Voor iPhone-gebruikers is een andere aankondiging van Sagem echter veel interessanter: ze hebben op Mobile World Congress 2010 in Barcelona de SIMFi aangekondigd, de eerste simkaart met ingebouwde Wi-Fi. Dat betekent dat je van je telefoon een draadloze hotspot kunt maken. Op andere toestellen, zoals die van Nokia, werd die functie soms al standaard geleverd. Bij de iPhone zou de SIMFi echter een uitkomst zijn, om makkelijk tethering te kunnen gebruiken. Het blijkt mogelijk om de hotspot-functionaliteit op een object ter grootte van een simkaart te integreren. Eye-Fi heeft al iets soortgelijks gedaan door een Wi-Fi-functie op een SD-kaartje aan te bieden.

De SIMFi draait op geïntegreerde software, zodat je op de telefoon niets hoeft in te stellen. Je steekt het simkaartje in de telefoon en kunt vervolgens een laptop verbinden met de hotspot. Sagem heeft de simkaart samen met Telefonica ontwikkeld. Groot struikelblok bij deze oplossing is dat je afhankelijk bent van je provider, die dergelijke simkaarten moet aanbieden – en die zal er waarschijnlijk een extra tethering-abonnement bij willen verkopen.

Via: persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:13
Categorieën Accessoires, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.