iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Nokia HERE Maps, Google Calendar, Enlight en meer

In App Gemist zetten we alle apps van de week op een rij. Met deze week de officiële app voor Google Calendar, Nokia HERE Maps en meer.

App Gemist logoHeb je alle app-besprekingen deze week op iCulture gelezen? Het komt wel eens voor dat je een leuke app hebt gemist, maar daar hebben we gelukkig een oplossing voor. In het weekend zetten we alle nieuwkomers namelijk op een rij in App Gemist. Zo zie je in één oogopslag welke app je nog moet kopen, en waar iedereen het deze week over had.

Rainbow Weather Widget

De iPhone is een weerwidget rijker. Want wil je in één oogopslag zien wat voor weer het deze week wordt? Dan kan dat nu ook met de Rainbow Weather Widget in het Berichtencentrum. Een app die qua functionaliteit concurreert met Check the Weather en Forecast+, maar dan net wat kleurrijker. Lees ons artikel over Rainbow Weather Widget.

Dungeon Hunter 5

Alweer het vijfde deel in de Dungeon Hunter-reeks is deze week in de App Store verschenen. De gameserie begon ooit als een kloon van het bekende Diablo, en heeft met ieder deel wat functies van alle spellen erbij gekregen. Deze nieuwe versie is geen uitzondering: je kunt dit keer niet alleen hakken door talloze vijanden, maar moet ook je basis verdedigen tegen andere gamers. Net als in Clash of Clans. Dungeon Hunter 5 is gratis en bevat in-app aankopen. Lees ons artikel over Dungeon Hunter 5.

Google Calendar

Eerder verscheen hij al voor Android, maar nu is hij er ook voor de iPhone: een compleet zelfstandige app voor Google Calendar. Met deze agenda-app kun je al je afspraken bekijken bij Google’s dienst, maar het is ook mogelijk om afspraken van bijvoorbeeld iCloud in te zien. De app importeert namelijk alle lokale agenda’s van de iPhone. En dat op slimme wijze: alle afspraken worden automatisch van contextueel beeld voorzien. Lees ons artikel over Google Calendar.

Instanty

De video-app Instanty belooft met een hogere kwaliteit de filmen dan de ingebouwde camera-app van iOS. Hierdoor weet de app 4K-video’s te maken. Instanty past daarvoor een handige truc toe: door constant 8-megapixelfoto’s te maken, weet de app het optimale uit de iPhone-sensor te halen. Een truc die we andere camera-apps ook zagen benutten, maar Instanty heeft een uiterest fijne videobewerker. Lees ons artikel over Instanty.

Curves

Het nieuwe iPad-spelletje Curves kun je met je vrienden spelen. Door met elkaar om het tabletscherm te gaan zitten en lijntjes te trekken, moet je proberen om elkaar flink in de weg zitten. Want: je lijnen mogen niet met elkaar botsen. Knal je tegen de ander op? Dan ben je af. Aan jou dus de taak om zo lang mogelijk in het spel te blijven. En dat kan met een flinke club: Curves ondersteunt maar liefst tien spelers. Lees ons artikel over Curves.

Nokia HERE Maps

Nokia HERE Maps verdween vorig jaar even uit de App Store, omdat de app te glitchy was met iOS 7. De lange tijd van afwezigheid voor Nokia Here is echter tot een eind gekomen: je kunt hem vanaf deze week weer gewoon downloaden. Nokia HERE Maps is een veelgeprezen navigatie-app, met ondersteuning voor zowel online as offline kaarten. Lees ons artikel over Nokia HERE Maps.

peeq

Filmpjes naar vrienden en familie sturen kan natuurlijk via Whatsapp, Telegram Messenger of Snapchat, maar dit is vaak een aanslag op je databundel. Met peeq verstuur je eveneens videobestanden, maar dankzij een maximale lengte én slimme compressietechnieken zouden de filmpjes niet veel groter moeten zijn dan een enkele foto. Lees ons artikel over peeq.

Enlight

Er zijn inmiddels redelijk wat fotobewerkingsapps te vinden in de App Store, met uitschieters als Darkroom, Snapseed en Adobe Photoshop Touch. Toch denken de makers van Enlight met hun app de concurrentie van deze zwaargewichten wel aan te kunnen. Eén ding moeten we toegeven: Enlight lijkt enorm compleet en gemakkelijk bruikbaar te zijn. Lees ons artikel over Enlight.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2015, 13:00
Categorie Apps
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.