Meerkat livestream app

Twitter beperkt mogelijkheden Meerkat-app

Twitter heeft de mogelijkheden van de Meerkat-app beperkt. Dat een paar dagen nadat Twitter een concurrerende app in huis heeft gehaald.

Meerkat app iconDe nieuwe iOS-app Meerkat wist in korte tijd veel gebruikers voor zich te winnen. Daar was vooral Twitter voor te danken: door in te loggen met je Twitter-account, stuurt Meerkat automatisch notificaties als je vrienden de app downloaden en een livestream starten. Twitter lijkt echter niet tevreden met deze functionaliteit, en beperkt nu de toegang van de app. Meerkat heeft niet langer toegang tot de social graph van Twitter, waarmee in feite de toegang tot veel gebruikersinformatie is ontzegd.

De hoofdfunctionaliteit van Meerkat is nog intact: je kunt een videostream starten en een tweet versturen met een link, zodat je vrienden meteen kunnen kijken. De app zal echter in veel minder gevallen een pushbericht naar je Meerkat-Twittervrienden kunnen sturen. Dat terwijl deze pushberichten één van de redenen waren waarom Meerkat in korte tijd zo is gegroeid.

Twitter zegt dat de inperking in lijn is met het beleid van het netwerk. De timing is echter opmerkelijk: een paar dagen geleden nam Twitter namelijk de app Periscope over, waarmee het ook mogelijk is om live video te streamen. Meerkat is daarmee een concurrent voor Twitter, die nu de pas wordt afgesneden. Meerkat-ontwikkelaar Ben Rubin ziet het deels positief:

We hebben eind februari voor het eerst over Meerkat geschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2015, 9:54
Categorie Apps
Onderwerp meerkat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.