Apple toont alternatieve iOS 7-iconen op website (update)

Apple toont op de promotiepagina's voor iOS 7 een aantal gewijzigde iconen voor de iOS-apps Weer, Passbook en Herinneringen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

icoontjes ios 7 alternatiefNiet tevreden met de icoontjes van iOS 7? Misschien is er nog hoop. Apple laat op de iOS 7-promopagina’s een aantal alternatieve icoontjes zien. Specifiek zijn de icoontjes voor Weer, Passbook en Herinneringen aangepast, terwijl de bekritiseerde icoontjes voor Game Center en Kiosk hetzelfde zijn gebleven. De alternatieve icoontjes zijn voor iedereen zichtbaar als je de webpagina bezoekt via de mobiele versie van Safari.

De Weer-app heeft geen wolk met zonnetje meer, maar toont de actuele temperatuur. Mogelijk past het icoontje zich op dezelfde manier aan de omstandigheden aan als het klokicoon (veel lezers hebben ons al getipt over het feit dat het klokje een animatie toont).

Apple heeft de oude icoontjes weggehaald. We vermoeden dat het om een oude afbeelding gaat, met icoontjes die inmiddels zijn vervangen door nieuwere varianten.

icons ios7 naast elkaarDergelijke animaties kosten echter wel batterijduur, zoals Apple’s marketingbaas Phil Schiller ooit (in 2010) antwoordde op de vraag waarom het weericoon geen animaties vertoonde.

Links zie je de icoontjes zoals momenteel aanwezig in de eerste betaversies van iOS 7, rechts de alternatieve versies. Bij de Foto’s-app is een kleine verandering te zien: het kleurpalet is een tikje veranderd. Bij Herinneringen en Passbook zijn de kleurwijzigingen duidelijker zichtbaar. Passbook heeft geen oranje kaart, maar bevat een kleurenpalet met groentinten. De Herinneringen-app heeft een minder kleurig icoon.

Een van de verklaringen kan zijn, dat deze statische afbeelding is bedoeld als alternatief voor de animatie, die in de meeste desktopbrowsers zichtbaar is. Het zou dan kunnen gaan om een afbeelding met oudere iconen, die Apple per ongeluk nog niet heeft bijgewerkt naar de laatste stand van zaken.

Eerder bleek al dat de icoontjes aanvankelijk bedacht zijn door marketingteams binnen Apple en dat er de komende beta’s nog veel kan veranderen. Ook melden ontwikkelaars die de afgelopen dagen sessies op de WWDC-ontwikkelaarsconferenties hebben gevolgd, dat de icoontjes en apps er soms anders uitzien dan in de eerste betaversie. Zo ontbreekt de Dictafoon/Voicememo in de eerste beta van iOS 7, maar blijkt ‘ie tijdens de presentaties weer present.

Op de uitlegpagina’s van iOS 7 zijn nog gewoon de vertrouwde icoontjes te zien, die we de afgelopen dagen regelmatig hebben zien langskomen in de serie iOS 7 uitgelicht.

website apple iconen ios7

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:35
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7, ios 7 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.