TestFlight-apparaten

Apple breidt TestFlight uit naar 2.000 testers

Apple heeft het aantal testers voor TestFlight verhoogd van 1.000 naar 2.000. Je kunt dus veel meer mensen laten meetesten aan jouw nieuwe app.

Het is een drukke avond voor ontwikkelaars: er kwamen maar liefst drie beta’s uit (iOS 9.2 beta 3, OS X 10.11.2 beta 3 en tvOS 9.1 beta 3) en je kunt alvast uitkijken naar Tech Talks-sessies in enkele wereldsteden. Bovendien kun je vanaf nu naar meer betatesters voor je eigen apps op zoek gaan, want Apple heeft de limiet voor TestFlight verhoogd van 1.000 naar 2.000 testers. Iets meer dan een jaar geleden werd de grens al opgerekt van 100 toestellen naar 1.000 personen.

TestFlight-apparaten

Met 2.000 mensen een app testen
Je kunt dus 2.000 externe testers uitnodigen voor iOS- en tvOS-apps. Hiermee kunnen ontwikkelaars apps alvast laten uitproberen zonder dat je de app in de App Store hoeft te zetten. Daarnaast kun je de app ook distribueren binnen je eigen ontwikkelaarsteam. Hiervoor geldt een limiet van 25 medewerkers, die elk op 10 toestellen mogen testen. De betaperiode is opgerekt van 30 naar 60 dagen.

TestFlight is een oplossing om apps te testen, door ze naar testers te distribueren. Apple nam TestFlight vorig jaar over en voerde wat verbeteringen door, zoals uitbreiding van het aantal testers (voorheen was het beperkt tot aantallen toestellen op basis van UDID) en een losse TestFlight-app, zodat je niet meer naar de mobiele website hoeft. Met de TestFlight-app installeer je apps en updates zoals je in de normale App Store gewend bent, wat minder problemen oplevert bij technisch minder handige betatesters. Ondanks al die verbeteringen is één ding nog steeds niet veranderd: het reviewproces van Apple kan soms traag en onvoorspelbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2015, 22:16
Categorie Apple
Onderwerpen developers, testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.