force-touch-trackpad-1

Apple-patent toont nieuw Taptic-toetsenbord met trilfeedback

Een nieuw Apple-patent laat een toetsenbord zonder fysieke knoppen zien. Door korte trillingen krijgen gebruikers feedback tijdens het typen en worden meer functies mogelijk.

force-touch-trackpad-1Eerder dit jaar schreven we al over een Apple-patent dat ging over een virtueel bewegingstoetsenbord voor de Mac. Uit een nieuw patent komt naar voren dat Apple bezig zou zijn met het onderzoeken van haptische feedback voor keyboards zonder fysieke toetsen. Dit houdt in dat het dankzij een korte trilling voelt alsof je vingers toetsen indrukken, terwijl deze er in werkelijkheid niet zijn. Een techniek die we ook kennen van de Taptic Engine in de Apple Watch, en de nieuwe Force Touch-trackpad van de MacBook.

Het klinkt misschien nog wat vreemd om op je Mac gebruik te moeten maken van een virtueel toetsenbord. Toch is het idee niet zo gek, als je bedenkt dat we inmiddels al gewend zijn om dagelijks virtuele keyboards te gebruiken op een iPhone of iPad. Het nieuwe patent legt een ontwerp uit waarbij de fysieke knoppen op het toetsenbord worden vervangen door een enkel aluminium oppervlak, vergelijkbaar met Apple’s Magic Trackpad. Een speciale techniek geeft je tijdens het typen haptische feedback, waardoor je nog het gevoel hebt echte toetsen in te drukken.

Apple haptic keyboard patent

Het nieuwe virtuele toetsenbord zou ook gebruikt kunnen worden met Force Touch, een techniek die ook is toegepast in het trackpad van de nieuwe MacBook. Dit zou betekenen dat je, door meer druk op het toetsenbord te zetten met je vingers, bijvoorbeeld speciale tekens, accenten of speciale functies kunt gebruiken.

Als Apple besluit het nieuwe keyboard uit het patent te gaan produceren kan dit verschillende voordelen hebben. Zo kan er bijvoorbeeld geen stof meer tussen de toetsen komen en zouden MacBooks nog dunner gemaakt kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2015, 17:15
Categorie Apple
Onderwerpen patent, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.