Smart Power Strip: stekkerblok met iPhone-app

De Smart Power Strip is een stekkerblok met een bijbehorende iPhone-app, zodat je op afstand apparaten aan of uit zet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Smart Power StripDe Smart Power Strip is een stekkerblok dat draadloos met je iPhone kan verbinden, zodat je meerdere apparaten vanuit een bijbehorende app aan of uit kunt zetten. Iets dat we ondermeer ook al konden met Belkin’s WeMo-schakelaar en de switches van KlikAanKlikUit, maar de Smart Power Strip heeft een paar bijzondere handigheidjes. Je kunt bijvoorbeeld pushnotificaties ontvangen als één van de aangesloten apparaten wordt in- of uitgeschakeld. Ouders kunnen hierdoor bijvoorbeeld zien hoe vaak een spelcomputer de afgelopen weken is gebruikt en hem zelfs op afstand uitschakelen.

Iedere aansluiting op de Smart Power Strip kan worden geautomatiseerd. Het is hierdoor bijvoorbeeld mogelijk een koffiezetapparaat om 7 uur ‘s ochtends aan te zetten en een stroomkachel om 23:00 uur weer uit te zetten. Iedere Smart Power Strip heeft plek voor vier stekkers en voor twee apparaten die je met een usb-kabel oplaadt.

Je kunt de Smart Power Strip bestellen door op Kickstarter 119 dollar plus 30 dollar verzendkosten te doneren, maar dan ben je er nog niet: de makers zeggen namelijk pas een Europees stekkerblok te produceren als ze minstens 750 backers weten binnen te halen. Op het moment van schrijven zitten ze net over de 200, waardoor het nog even de vraag is of dit zal lukken. Het project loopt echter nog tot en met maandag 16 december. Wordt de 750 niet gehaald, dan krijg je een Amerikaanse Smart Power Strip toegestuurd. Hier kun je wellicht wat wereldstekkers op aansluiten – of je kunt je donatie annuleren als het er vlak voor de deadline niet op lijkt dat er een Europees model komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2013, 8:09
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.