Belgische iPad-oscilloscoop SmartScope scoort op Kickstarter

Het Belgische Kickstart-project SmartScope maakt een oscilloscoop voor de iPad, iPhone en andere platformen.

SmartScopeHet Belgische Kickstart-project SmartScope wil een oscilloscoop op de markt brengen die werkt in combinatie met je iPad, iPhone of andere smartphones, tablets of computers. Hierdoor heb je niet langer een duur apparaat met een eigen scherm nodig. De Belgische makers kunnen de SmartScope daarom aanbieden voor minder dan 200 dollar. Op Kickstarter zijn inmiddels al flink wat geïnteresseerden het project tegengekomen: de initiatiefnemers hebben bijna driemaal hun streefbedrag van 50.000 dollar ingezameld.

De SmartScope kan via een usb-poort worden aangesloten op smartphones, tablets en computers. Een bijbehorende app laat vervolgens het gemeten signaal zien. Omdat de SmartScope op een gangbaar apparaat is aangesloten, is het ook mogelijk om de resultaten makkelijk te uploaden.

Een donatie van minstens 179 dollar plus 15 dollar verzendkosten op Kickstarter verzekert je van een SmartScope. Deze moet ergens in juli dit jaar op de deurmat vallen. De makers willen hun systeem ook open source maken. Iedereen met enige technische aanleg kan daarom het apparaat namaken. Doneer je 15 dollar met 5 dollar verzendkosten, dan krijg je een lege printplaat waar je de SmartScope zelf op kunt bouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2014, 21:01
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.