iphone6-galaxys5

Apple samen met Samsung grootste smartphoneverkoper ter wereld

Samsung en Apple staan afgelopen kwartaal op een gedeelde eerste plaats in de smartphone-verkooplijsten. Zowel de iPhone als Galaxy-telefoons verkochten even veel.

iphone6-galaxys5Apple was afgelopen kwartaal samen met Samsung de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Beide bedrijven verkochten 74,5 miljoen smartphones in het afgelopen kwartaal, waardoor Apple en Samsung op een gedeelde eerste plek staan in de verkooplijsten. Daarmee heeft Apple een grote overwinning behaald: dit is voor het eerst sinds 2011 dat de iPhone bovenaan de wereldwijde verkooplijsten staat.

De smartphone-verkoopcijfers werden op een rij gezet door onderzoeksbureau Strategy Analytics. De hoeveelheid verkochte iPhones is rechtstreeks afkomstig van Apple’s dinsdag vrijgegeven kwartaalcijfers.

Apple Samsung verkoopcijfers

Het aantal verkochte Samsung-telefoons is een wat ruwere schatting, maar ook op een solide basis. Samsung heeft heeft vannacht de kwartaalcijfers bekendgemaakt, waarbij werd aangekondigd dat er 95 miljoen telefoons verkocht. Het aantal verkochte high-end telefoons ligt volgens Samsung hoog in de 70 procent. Dat komt neer op tussen de 71 en 75 miljoen telefoons. De rest bestaat vermoedelijk uit feature phones of andersoortige toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2015, 7:54
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 6, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.