saffierglas lagen

Apple wil patent op saffierscherm in Europa

Apple wil een patent op saffierschermen in Europa. Dit blijkt uit een Duitstalige patentaanvraag die recent is gepubliceerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

saffierglas lagenOndanks de vele geruchten kregen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus geen saffierscherm. Apple gebruikt het stevige glas voor nu enkel in de Apple Watch. Een nieuwe patentaanvraag in Europa doet echter vermoeden dat Apple alsnog saffier wil gebruiken in de iPhone: in dit patent wordt beschreven hoe het stevige materiaal gebuikt kan worden voor grotere schermen zoals in de iPhone en iPad.

Apple beschrijft de technische aspecten van het maken van een saffierscherm voor bijvoorbeeld de iPhone. Apple wil volgens het patent een speciale coating voor het saffierscherm gebruiken, die hem nog een stuk steviger maakt. Hierdoor zou een saffierscherm minder snel buigen of breken als je er iets op laat vallen. Bijzonder, want saffier is van zichzelf al vrij sterk.

De iPhone en iPad worden niet bij naam genoemd in het patent, maar de techniek is volgens de uitvinders bedoeld voor bijvoorbeeld smartphones en tablets. Aangezien het patent in handen is van Apple, is het niet heel moeilijk om de juiste link te leggen.

De nieuwe, Europese Apple-patentaanvraag is Duits. Dat is niet zomaar: als uitvinders staan namelijk Rudolf Beckmann en Sabine Nölker vermeld. Beide lijken niet bij Apple te werken, wat zou betekenen dat het patent tegen betaling is overgenomen. De aanvraag maakt deel uit van een verzameling: in de Verenigde Staten bemachtigt Apple ook steeds meer saffierpatenten.

Volgens recente berichten kregen de twee nieuwe iPhones toch geen saffierscherm, omdat de productie hiervoor nog niet goed loopt.

Via Patently Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2014, 17:55
Categorie Apple
Onderwerpen patent, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.