Apple publiceert videotutorials voor ringtones en fotodiashows in iLife ’09

Apple heeft voor iLife 09 een aantal tutorials klaargezet. Twee daarvan zijn ook voor iPhone-gebruikers interessant: drie manieren om met Garageband een ringtone te maken en hoe je een fotoslideshow in iPhoto maakt voor je iPhone of iPod.

iLifeVanaf morgen is het multimediapakket iLife ’09 beschikbaar en om de nieuwe gebruikers alvast op weg te helpen heeft Apple een serie van maar liefst 70 (!) tutorials online gezet. Twee daarvan zijn in ieder geval ook voor iPhone-gebruikers interessant: ‘Creating an iPhone Ringtone’ and ‘Create and share a slideshow’.

De eerste tutorial legt uit hoe je met de Garageband-onderdelen ‘Example Ringtone’, ‘Loops’ en ‘Voice’ drie mogelijkheden hebt om een eigen ringtone te maken. De gemaakte ringtones mogen maximaal 40 seconden lang zijn.

iphone ringtone

Ook interessant is de tutorial Create and share a slideshow als onderdeel van iPhoto ’09. In deze tutorial wordt niet alleen uitgelegd hoe je een fotoslideshow maakt, maar ook hoe je deze gemakkelijk (als filmpje) kunt exporteren naar je iPhone of iPod.

Als iemand nog andere interessante tutorials van iLife ’09 heeft ontdekt waarin de iPhone of iPod touch met name worden genoemd lezen we dat graag in de reacties!

iLife ’09 is vanaf morgen voor €79 te koop in de online Apple Store en bij resellers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2009, 20:39
Categorie iOS
Onderwerpen bellen, garageband, ilife

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.