‘Apple presenteert nieuwe iPads op 22 oktober’

De iPad 5 en iPad mini 2 worden op 22 oktober onthuld, aldus het zeer betrouwbare AllThingsD.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 5 iPad mini 2Apple zal op 22 oktober een speciaal evenement organiseren om nieuwe iPads aan te kondigen. Dit vertellen anonieme bronnen tegenover AllThingsD. Het gerucht wordt beaamd door 9to5Mac’s Mark Gurman en The Loop’s Jim Dalrymple, twee betrouwbare bronnen met nauwe contacten bij Apple. We kunnen er daarom vanuit gaan dat het evenement op 22 oktober doorgaat. Hoogstwaarschijnlijk worden er de iPad 5 en de iPad mini 2 door Apple geïntroduceerd.

Apple verstuurt meestal een week van tevoren een uitnodiging naar de media, dus we kunnen de officiële bevestiging rond 15 oktober verwachten. Meestal bevat de uitnodiging hints waaruit meer over de aankondiging valt af te lezen. Apple-evenementen vinden doorgaans plaats om 19:00 uur Nederlandse tijd. Zodra de presentatie is bevestigd, zullen wij dat uiteraard gelijk melden. Op 22 oktober houdt Nokia overigens ook een persevenement, waar mogelijk de grotere Lumia 1520 wordt aangekondigd.

De bronnen konden nog niet vertellen waar het evenement plaatsvindt, maar AllThingsD vermoedt dat de presentatie niet in het California Theatre in San Jose wordt georganiseerd, waar vorig jaar de iPad 4 en iPad mini werden onthuld.

Tot nu toe hadden we een vermoeden dat Apple op 15 oktober een evenement zou organiseren. Als die datum klopte, hadden de uitnodigingen vandaag verzonden moeten worden, maar dat gebeurde niet.

De iPad 5 zal waarschijnlijk qua schermgrootte gelijk blijven aan eerdere iPads, maar een nieuw ontwerp in lijn met de iPad mini krijgen. Dit betekent dat de iPad dunnere schermranden en een andere achterkant krijgt. Dit ontwerp zagen we in eerdere onderdelenfoto’s en -video’s al uitgebreid voorbijkomen. De iPad mini 2 blijft op zijn beurt aan de buitenkant identiek, maar heeft een scherper retinascherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, zo zeggen geruchten.

Vermoedelijk zal Apple niet alleen de nieuwe iPads aankondigen. Ook OS X Mavericks komt mogelijk aan bod. Deze OS X-update staat immers gepland voor oktober. Geruchten wijzen bovendien op een nieuwe Apple TV en iOS 7.1 zou ook zomaar eens aan bod komen. Verder wachten we nog op een releasedatum voor de Mac Pro.

Met wat geluk zal Apple ook meer bekendmaken over de verkoopdatum van de iPhone 5s en iPhone 5c in Nederland en België.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2013, 17:56
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad air, ipad mini 2, zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.