Apple-patent wijst op automatisch gegenereerde 3D-avatars in Game Center

Een onlangs onthuld Apple-patent beschrijft een technologie waarmee je foto verandert in een 3D-avatar voor onder andere Game Center.

Game Center avatars patentEen onlangs onthuld patent van Apple laat een methode zien om een avatar voor in bijvoorbeeld Game Center te genereren. Je iPhone zou op basis van een foto of video automatisch een driedimensionaal figuurtje maken die op je lijkt. Deze is vervolgens te gebruiken in iOS-spellen, of bij sociale netwerken en videogesprekken. Het patent doet erg denken aan de Mii-figuurtjes op de Nintendo Wii. Door verschillende delen van je gezicht te analyseren en waarden aan deze aspecten te geven, zou het mogelijk zijn om een gezicht te maken dat erg op de persoon in kwestie lijkt.


Game Center avatars patentEen ander patent van Apple zou veel te maken kunnen hebben met dit nieuwe avatar-systeem. Hierin beschrijft Apple hoe verschillende avatars de gemoedstoestand of online status van de gebruiker kunnen beschrijven. Dit zou zelfs kunnen zonder dat de gebruiker iets hoeft in te stellen: is hij of zij bijvoorbeeld jarig, dan zou de achtergrond van de avatar gevuld kunnen zijn met ballonnen en vuurwerk.

Helemaal uit de lucht gegrepen is Apple’s idee niet. Op verschillende spelcomputers, waaronder de Nintendo Wii en Xbox 360, is het ook al mogelijk om jezelf als avatar in een game te plaatsen. De Nintendo 3DS kan zelfs al op basis van je foto jouw gezicht namaken voor je poppetje.

Hoewel de patenten onlangs pas opdoken, vroeg Apple ze al in juni 2010 aan. De patentaanvraag hoeft overigens niet per se te wijzen op een nieuwe technologie die Apple zal onthullen: soms worden patenten afgesloten om mogelijke juridische problemen te voorkomen in de toekomst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2011, 16:37
Categorie Apple
Onderwerpen avatar, game center, patenten
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.