iPod Scroll Wheel patent

Apple ontvangt patent voor iPod-scrollwiel

Apple heeft een patent voor het clickwheel voor de iPod toegewezen gekregen. Daarnaast kreeg het een patent voor een monitor-arm en moest een patent voor een multi-touch virtueel keyboard opnieuw worden ingediend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPod Scroll Wheel patentHet lijkt rijkelijk laat, maar het Amerikaanse Patent and Trademark Office heeft gisteren een patent toegewezen aan Apple, waarin het gebruik van het iPod-scrollwieltje wordt beschreven. Het patent, met de naam Touch pad for handheld device werd oorspronkelijk ingediend in 2006. Het beschrijft een handheld muziekspeler met een controller waarmee je verschillende functies kunt bedienen. Een van die functies is het bladeren door een lijst met muzieknummers.

De richting en snelheid waarmee het balkje, dat het geselecteerde muzieknummer aangeeft, beweegt is deels afhankelijk van de snelheid waarmee je je vinger over het aanraakgevoelige scrollwiel beweegt. De bijgesloten afbeeldingen tonen een vroeg model iPod (1G en 2G) met aparte knoppen. Waarschijnlijk is het patent ingediend om bepaalde functies die niet eerder in een patent waren vastgelegd, nog eens zeker te stellen.

Apple kreeg ook een patent voor een flexibele monitor-arm, die lijkt op de lampvormige iMac G4. Deze was oorspronkelijk al in 2001 ingediend, maar werd in een aangepaste versie in september 2006 nogmaals aangemeld. Interessant hieraan is dat de tekening in het patent afwijkt van de vormgeving die Apple uiteindelijk heeft gekozen, wat nog maar eens aangeeft dat je niet zomaar kunt afgaan op afbeeldingen in patenten (en zeker niet van een iPhone-mockup die daarvan wordt gemaakt). CEO Steve Jobs en hoofdontwerper Jonathan Ive staan genoemd als uitvinders van de monitor-arm.

Er was ook een patent die met de iPhone te maken heeft. Een patent uit 2005 voor een multi-touch virtueel keyboard moest opnieuw worden ingediend, vanwege onbekende verbeteringen. Het patent beschrijft vooral het gebruik van bijzondere toetsen, zoals Ctrl, Alt en Shift. Het gaat daarbij om het gelijktijdig aaraken van het scherm met vier vingers boven of onder de ‘thuisrij’ van toetsen.

Via: iPodNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 1:09
Categorie Apple
Onderwerpen clickwheel, klikwiel, multitouch, patenten, uitvinding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.