Apple ontvangt patent op speciale audiosplitter voor iPhone

Apple heeft een nieuw patent ontvangen op een speciale audiosplitter voor de iPhone, waarmee beide gebruikers hun volume kunnen aanpassen.

Apple audiosplitter fotoHet Amerikaanse patentbureau heeft Apple een nieuw patent toegewezen, waarin een geavanceerde audiosplitter voor je iPhone wordt beschreven. Je steekt het apparaatje in de geluidspoort en Lightning-aansluiting van je iPhone, waarna je twee koptelefoons of twee paar oordopjes kunt aansluiten in twee speciale audio-aansluitingen. Dit kunnen gewone audiosplitters ook al, maar Apple gaat een stapje verder: sluit je tweemaal Apple’s oordoppen aan, dan kunnen allebei de gebruikers onafhankelijk van elkaar het volume aanpassen en de microfoon gebruiken.

Apple audiosplitterKijk je met de speciale audiosplitter een film op je iPhone of iPad met een andere gebruiker, dan kun je jouw volume hoger of lager zetten. Het geluid van de ander blijft dan onveranderd. Ook kunnen allebei de gebruikers pauzeren of bij muziek schakelen naar een ander nummer, maar dan wordt deze actie wel voor beide uitgevoerd.

Het patent werd door Apple in 2008 al aangevraagd, maar is pas net toegewezen. Opmerkelijk is dat Apple in illustraties van het patent een aansluiting ter grootte van een Lightning-aansluiting lijkt te gebruiken, terwijl Apple deze pas in 2012 aan de iPhone, iPad en iPod touch toevoegde. Of we de audiosplitter binnenkort zullen zien, is nog even de vraag. Het kan zijn dat Apple na 2008 heeft afgezien van het idee.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2013, 18:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen audio, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.