Apple onthult iPhone 5c: meerdere kleuren, vanaf 20 september beschikbaar

Apple heeft de plastic iPhone 5c aangekondigd. De iPhone 5c is verkrijgbaar in meerdere kleuren en komt op 20 september op de markt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5CApple heeft vandaag de iPhone 5C officieel aangekondigd. De nieuwe iPhone heeft een behuizing van polycarbonaat en zal in de kleuren groen, wit, blauw, roze en geel worden aangeboden. Die laatste eigenschap is waarschijnlijk waar de iPhone 5c zijn naam aan dankt: de ‘c’ staat vermoedelijk voor ‘Color’. Net als de iPhone 5 heeft de iPhone 5c een 4-inch-scherm met een resolutie van 1136 bij 640 pixels en een Lightning-dockconnector. De iPhone 5c is verkrijgbaar met 16GB en 32GB. Pre-orders voor de iPhone 5c beginnen in de Verenigde Staten en een aantal andere landen op 13 september. De nieuwe iPhone wordt daar vanaf 20 september verkocht. Nederland volgt later.


De volledige voorkant van de iPhone 5c bestaat volgens Apple uit een touchpaneel, waardoor je geen naden ziet zitten. De iPhone 5c heeft net als de iPhone 5 een A6-processor en een 8-megapixel iSight-camera. Ook maakt de iPhone 5c gebruik van een Facetime HD-camera die beter presteert bij slechte lichtomstandigheden.

iPhone 5C kleurenDe iPhone 5c ondersteunt net als zijn voorganger 4G-LTE. Deze iPhone kan echter met meer LTE-banden verbinden, waardoor de iPhone 5c nu ook op alle Nederlandse netwerken gebruikt kan worden. De prijzen in Europa:

  • 16GB iPhone 5C voor €599
  • 32GB iPhone 5C voor €699

Apple verkoopt ook een officiële iPhone-case voor de iPhone 5C. Deze bedekt de volledige iPhone 5c-achterkant, maar heeft onderop ronde gaatjes waardoor je de originele kleur kunt zien. Deze hoesjes zijn gemaakt om de kleuren van de iPhone 5c te accentueren. Ook iOS 7 is volgens Apple met dat idee ontworpen. Zo zitten er in iOS 7 speciale achtergronden die bij de kleur van jouw iPhone 5c passen.

iPhone 5C case breed

Apple kondigde vanavond ook de iPhone 5S aan. Deze snellere iPhone is qua ontwerp gelijk aan de iPhone 5, maar heeft een vingerafdrukscanner en een 64-bits A7-processor. Apple wil met de twee iPhones een zo groot mogelijk deel van de markt veroveren.

De afgelopen maanden lekten er een hoop foto’s van onder andere de iPhone 5c-behuizing, die het vandaag getoonde ontwerp eerdere wisten te verklappen. Er werd ook druk gespeculeerd over voor wie de iPhone 5c precies bedoeld is. Apple zou met de plastic iPhone een nieuwe markt kunnen aanboren in bijvoorbeeld China, waar op 11 september ook een speciaal evenement wordt gehouden. Een lagere prijs kan de iPhone 5c bovendien interessant maken voor potentiële kopers die een iPhone normaal gesproken te duur vinden. Vooral in combinatie met een abonnement kan de iPhone 5c vrij goedkoop worden aangeboden.

iPhone 5c 3x

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

131 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.