apple-cambridge

Apple wil onderzoekscentrum in Cambridge openen

Apple is van plan een onderzoekscentrum in Cambridge (Engeland) te openen, om te profiteren van lokale technologiebedrijven en kennis van de universiteit.

apple-cambridgeApple heeft plannen om een onderzoekscentrum te openen in de Engelse stad Cambridge. Het kantoor komt vlakbij de wereldberoemde universiteit, aan 90 Hills Road. Er zullen vooral R&D-functies worden uitgevoerd, aanvankelijk met zo’n twintig medewerkers maar met de mogelijkheid om dit op te voeren naar zo’n veertig medewerkers. De Britse regering wil rondom Cambridge een soort Silicon Valley creëren, met allerlei hi-tech bedrijven die zijn gebundeld onder de naam Cambridge Cluster, ook wel Silicon Fen genoemd.

Door zich ook in Cambridge te vestigen kan Apple makkelijk contact leggen met de lokale technologiebedrijfjes en meeprofiteren de wetenschappelijke kennis van de universiteit. Apple is gewend om alle medewerkers zoveel mogelijk in Cupertino en omgeving te vestigen, al zijn er ook wat lokale vestigingen. Zo is er nog maar kortgeleden een kantoor in Seattle geopend, bedoeld voor software-engineering. Op het gebied van R&D zijn er al kantoren in Israël, Shanghai en Taiwan. In Cambridge zijn Microsoft, Sony, ARM en Broadcom al aanwezig. De School of Tecnology in Cambridge bestaat uit zes afdeligen: chemische technologie en biotechnologie, informatica, engineering, bedrijfskunde en duurzaam leiderschap. Cambridge heeft al een indrukwekkend aantal van 61 Nobelprijswinnaars op haar naam staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2014, 14:45
Categorie Apple
Onderwerpen apple, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.