Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

‘Apple oefent druk uit op Europese providers’

Apple oefent druk uit op Europese operators om de iPhone 5 aan te bieden. Dit beweren anonieme bronnen tegenover The New York Times. Providers hebben nog geen officiële klacht ingediend, maar er is wel informatie geleverd aan de Europese Commissie om de zaak nader te laten onderzoeken. Het is niet duidelijk om welke landen het […]

iPhone 5Apple oefent druk uit op Europese operators om de iPhone 5 aan te bieden. Dit beweren anonieme bronnen tegenover The New York Times. Providers hebben nog geen officiële klacht ingediend, maar er is wel informatie geleverd aan de Europese Commissie om de zaak nader te laten onderzoeken. Het is niet duidelijk om welke landen het allemaal gaat: Frankrijk wordt genoemd, maar andere landen kunnen ook verwikkeld zijn.


Apple zou enkel iPhones verkopen aan providers die een groot aantal inkopen, waardoor het merendeel van het marketingbudget ook wel naar de iPhone moet gaan. Anders raken alle iPhones immers niet verkocht. Voor andere smartphone-fabrikanten zou het daarom moeilijk zijn om te concurreren.

Het onderzoek van de Europese Commissie lijkt zich ook pas in een vroeg stadium te bevinden: in een statement wordt gesteld dat er nog geen officieel antitrust-onderzoek gaande is. We hebben daarom enkel de bronnen van The New York Times om op te baseren wat er exact gaande is. Van machtsmisbruik kunnen we daarom nog niet met zekerheid spreken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 maart 2013 om 9:12
Onderwerp
Categorie
Providers

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.