FlightPath: app-statistieken meten met nieuwe dienst van TestFlight

De nieuwe dienst FlightPath laat ontwikkelaars statistieken van apps meten. FlightPath is van de makers van TestFlight.

FlightPathOntwikkels die gebruikmaken van app-testhulpmiddel TestFlight kunnen statistieken in hun applicaties gaan meten met FlightPath. De nieuwe dienst zal eerst in een gesloten bèta worden getest en laat in één oogopslag bijvoorbeeld zien hoeveel nieuwe en bestaande gebruikers een applicatie openen. Ook worden de gebruikerscijfers per app-versie getoond. Ontwikkelaars die TestFlight al voor hun apps gebruiken, hoeven slechts één regel code toe te voegen.

FlightPath wil metingen laten zien die specifiek voor apps relevant zijn. Zo zie je met de dienst bijvoorbeeld welke vaste gebruikers een crashende app hebben op de iPhone 5, of duik je de bezoekersstatistieken voor iOS 4.3 in. FlightPath zal moeten concurreren met diensten zoals Flurry, die je ook al app-statistieken laten meten en vergelijken. TestFlight wordt op het moment al door een aardig aantal ontwikkelaars gebruikt, waardoor de kans groot lijkt dat ook FlightPath snel op meer plekken verschijnt.

Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor de bèta van FlightPath om er nu alvast mee aan de slag te gaan. Wanneer de meetdienst openbaar beschikbaar komt en hoeveel hij mogelijk zal kosten, is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2013, 8:00
Categorie Apps
Onderwerp testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.