Apple: ‘Nog 380 miljoen dollar tegoed van Samsung’

In de patentenzaak tussen Apple en Samsung moet nu bepaald worden hoeveel schade Apple heeft geleden. Apple wil 380 miljoen van Samsung.

apple-samsung-rechtszaakHet lijkt alsof de geschiedenis zich herhaalt. Na alle patentzaken van anderhalf jaar geleden gaat er opnieuw een rechtszaak van start om te bepalen wie hoeveel schade is geleden door patentschending. Het staat al vast dat Samsung patenten van Apple heeft overtreden, maar de mate waarin moet nog worden bepaald. Er is inmiddels een achtkoppige jury geïnstalleerd, die naar de verklaringen van de eerste vier getuigen hebben geluisterd.

Apple wil 380 miljoen dollar schadevergoeding van Samsung, terwijl Samsung van mening is dat $53 miljoen wel voldoende is. Aanvankelijk werd bepaald dat Apple $1,05 miljard tegoed had, toen Apple de rechtszaak afgelopen zomer won. Districtsrechter Lucy Koh halveerde dat bedrag met $450, omdat ze van mening was dat de jury de schades onjuist had berekend. Een bedrag rond de $600 miljoen zou gepaster zijn.

Apple wil een vergoeding voor gemiste inkomsten. Ze denken dat ze 360.000 extra toestellen hadden verkocht, als Samsung geen namaakproducten op de markt had gebracht. Dat aantal is vrij laag geschat, want Samsung produceerde 10,7 miljoen toestellen die inbreuk maken op Apple’s patenten en verdiende daar $3,5 miljard mee, aldus Apple-advocaat Harold McElhinny. In een eerlijke strijd zou dat geld naar Apple moeten zijn gegaan. Samsung’s advocaat vindt het bedrag te hoog en meent dat klanten Samsung-telefoons niet kochten omdat ze op Apple-telefoons leken, maar vanwege de verschillen. Vooral vanwege de prijs en de grotere schermen, plus functies van de Android-software. De smartphones waarom het gaat zijn onder andere de Samsung SII en SIII in meerdere gedaanten, met namen die waren aangepast per provider: Galaxy Prevail, Gem, Indulge, Infuse 4G, Galaxy SII AT&T, Captivate, Continuum, Droid Charge, Epic 4G, Exhibit 4G, Galaxy Tab, Nexus S 4G, Replenish en Transform.

apple-v-samsung-bord

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 9:48
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.