Apple iPad event 2013

Apple nodigt pers uit voor iPad-evenement 22 oktober

Apple heeft de pers uitgenodigd voor een speciaal evenement op 22 oktober, waar naar verwachting de iPad 5 en iPad mini 2 worden besproken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple iPad event 2013Apple heeft de pers uitgenodigd voor een speciaal evenement op 22 oktober 2013. Wat hier zal worden aangekondigd is nog niet bekend, maar geruchten wijzen op de onthulling van de nieuwe iPad 5, iPad mini 2 en mogelijk ook een vernieuwde Apple TV en nieuwe Mac-modellen. In 2012 vond er ook een Apple-evenement plaats in oktober waarbij de iPad 4, iPad mini en nieuwe Macs werden aangekondigd. Apple zal naar verwachting ook aandacht besteden aan OS X Mavericks tijdens de presentatie. Deze nieuwe OS X-versie staat gepland voor oktober, maar is nu nog niet beschikbaar in de Mac App Store.


Met de tekst “We have a lot to cover” zou Apple wel eens kunnen hinten naar wat er exact zal worden aangekondigd. De bijgevoegde afbeelding zou bovendien ook hints naar de exacte presentatie kunnen bevatten. Er wordt vaak druk gespeculeerd over Apple-uitnodigingen voor een event.

Zoals gebruikelijk vindt het evenement plaats om 19:00 uur Nederlandse tijd, en zal worden gehouden in het Yerba Buena Center in San Francisco. Het is nog onbekend of er een livestream beschikbaar zal zijn. Afgelopen jaar werden de nieuwe iPads live aangekondigd in een videofeed op onder andere de Apple TV, maar de onthulling van de nieuwe iPhones afgelopen maand ging zonder stream aan ons voorbij. Vaak laat Apple pas op de dag van het evenement weten of er een stream beschikbaar zal zijn.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Wij streven er naar om wederom de snelste en beste Nederlandse berichtgeving over alle aankondigingen te bieden. Zodra Apple een nieuw product onthult, kun je daar gelijk over lezen in een duidelijk artikel, dat na verloop van de presentatie steeds meer wordt uitgebreid. Op Twitter doen we ook verslag van alle aankondigingen via @iCulture, waar we alle belangrijke hoofdpunten bespreken. Biedt Apple een livestream aan, dan lees je daar uiteraard ook zo snel mogelijk over op iCulture.

iPad 5 en iPad mini 2

iPad 5 iPad mini 2 Martin HajekGelekte onderdelen wijzen er op dat de iPad 5 een nieuw ontwerp zal krijgen, waardoor de grote iPad in uiterlijk deels gelijk is aan de iPad mini. De iPad mini 2 zal op zijn beurt van buiten hetzelfde blijven, maar biedt met een nieuw retinascherm een veel scherper beeld. Hoewel een iPad-aankondiging een jaar na de vorige onthulling vanzelfsprekend lijkt, is uiteraard nog niks zeker. Reuters vermoedt bijvoorbeeld dat de iPad mini 2 wellicht iets langer op zich laat wachten, wegens een tekort aan retinaschermen.

Meer informatie: Dossier iPad 5 en Dossier iPad mini 2

Apple TV vierde generatie

apple-tv-hdmi-featureWe hebben inmiddels van meerdere betrouwbare bronnen gehoord dat Apple in oktober een nieuwe Apple TV op de markt zal brengen. het lijkt daarom zeer aannemelijk dat deze nieuwe Apple TV eerst tijdens het Apple-evenement zal worden getoond. Hoe deze Apple TV eruit zal zien is nog niet bekend. Het zou gaan om een nieuwe versie van het bestaande model, die qua formaat grotendeels hetzelfde is gebleven. De grootste veranderingen zijn intern te vinden. Een nieuwe software-update voor de Apple TV zal vermoedelijk niet worden besproken: Apple bracht afgelopen maand al versie 6.0 van de Apple TV-software uit.

Meer informatie: Dossier Apple TV

Wellicht nieuwe Mac Mini en MacBooks

Mac miniDe MacBook Pro zonder retinascherm is al anderhalf jaar niet meer van een update voorzien, en het is ook alweer een jaar geleden dat er een nieuwe Mac Mini door Apple werd gepresenteerd. Het is daarom mogelijk dat beide Macs worden vernieuwd, en dat deze vernieuwde versies worden gepresenteerd tijdens Apple’s oktober-evenement. De MacBook Air werd in juni 2013 vernieuwd en zal vermoedelijk geen nieuwe versie in oktober krijgen. Een nieuwe iMac rekenen we niet op, aangezien Apple in september de huidige modellen al heeft bijgewerkt. De eerder door Apple gepresenteerde Mac Pro moet later dit jaar verschijnen, en vermoedelijk zal deze Mac daarom nog eens kort worden besproken tijdens de presentatie. Volgens de geruchtenmolen kunnen we de nieuwe Macs deze maand al verwachten.

Geen veranderingen voor OS X Mavericks

MavericksOS X Mavericks, de nieuwste versie van Apple’s Mac-besturingssysteem, werd eerder dit jaar al tijdens WWDC gepresenteerd. Wij verwachten dat Apple in ieder geval nog even aandacht zal besteden aan Mavericks: de update staat voor oktober gepland, wat Apple mooi de gelegenheid geeft om de nieuwe OS X-versie goed op ons netvlies te branden. Tijdens de presentatie zal mogelijk bekend worden gemaakt wanneer Mavericks exact beschikbaar zal worden gesteld, maar reken niet op nieuwe functies. Apple bracht eerder al de Golden Master van OS X Mavericks uit, en de Golden Master is nagenoeg altijd identiek aan de uiteindelijke versie. We weten dus al wat OS X Mavericks ons allemaal gaat bieden.

Meer informatie: Apple kondigt OS X 10.9 Mavericks aan

iOS 7.1

Vroege geruchten wijzen er op dat Apple intern al iOS 7.1 test. Het is daarom mogelijk dat deze nieuwe update kort besproken zal worden bij de presentatie. Dat lijkt sowieso vrij logisch als Apple nieuwe software-functies voor de nieuwe iPads gaat bespreken: deze nieuwe iOS-versie moet dan immers voor de verkoop van de iPads beschikbaar worden gesteld.

iWatch in 2014

Apple heeft tijdens de iPhone-onthulling in september de iWatch niet besproken, en we denken niet dat het horloge in oktober wel gepresenteerd zal worden. Het geruchtencircuit heeft de afgelopen tijd weinig over het horloge te melden, en analisten rekenen er op dat we pas in 2014 het slimme polshorloge kunnen aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

68 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.