nokia-here-maps

Apple neemt Nokia-kaartexpert in dienst

Apple heeft een kaartexpert van Nokia in dienst genomen om Apple Maps te verbeteren. Waarschijnlijk gaat hij het Apple Kaarten-team aansturen, dat gekweld wordt door chaotisch management.

nokia-here-mapsApple heeft een kaartexpert van Nokia in dienst genomen. Torsten Krenz werkte voorheen voor het Nokia HERE en NAVTEQ-team en zal bij Apple vermoedelijk de aansturing van het Apple Maps-team op zich nemen. Bij Nokia HERE was Krenz directeur op het gebied van regionale kaarten en content. Krenz werkte ook als vice-president Global Expansion bij NAVTEQ, een grote concurrent van TomTom’s TeleAtlas. NAVTEX werd overgenomen door Nokia, waardoor Krenz werknemer werd van het Finse bedrijf. Volgens bronnen was hij een leidende figuur in het aansturen van veldwerk, zoals het controleren van de juistheid van kaartinformatie. En juist dat is waar Apple behoefte aan heeft, want sinds de introductie in iOS 6 wordt er voortdurend gelachen om rare fouten in de Apple Kaarten-app. Dat alles niet zo voortvarend verloopt zou liggen aan chaotisch management.

Apple is ondertussen druk bezig om het Apple Kaarten-team te versterken. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat ze een team in New York aan het werk hebben gezet met verzamelen van data. Ook heeft Apple een aantal medewerkers in dienst genomen die lokaal de situatie in ogenschouw moeten nemen, om te zien of informatie wel klopt. Ook nam Apple ook op hogere niveau’s extra mensen in dienst. Het is inmiddels twee jaar geleden dat Apple Kaarten werd aangekondigd en de achterstand op Google Maps is nog niet ingehaald. Apple heeft onder andere Benoit Dupin in dienst genomen om Apple Kaarten te verbeteren. Dupin werkte eerder voor A9, de zoektechnologie van Amazon.

In iOS 8 kunnen we een aantal verbeteringen van Apple Kaarten verwachten, zoals navigatie binnenshuis. Hopelijk komen er dan ook routes met het openbaar vervoer in beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 21:22
Categorie Apple
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.