Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
saffierglas lagen

Topmodellen iPhone 6 duurder door gebruik van saffierglas

Alleen de high-end modellen van de iPhone 6 krijgen een scherm van saffierglas. Maar daarvoor moet je wel een extra toeslag betalen, omdat het de prijs opdrijft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

saffierglasApple gaat voor de iPhone 6 een hogere prijs vragen dan voor de huidige iPhones, omdat er gebruik wordt gemaakt van saffierglas. Dat voorspelt de Wall Street Journal op basis van informatie van bronnen. De high-end modellen van de 4,7-inch en 5,5-inch iPhone zullen worden voorzien van saffierglas en dat drijft de prijs omhoog, beweren de bronnen. Eerder ontstond de indruk dat Apple in alle uitvoeringen van de iPhone 6 saffierglas wil gebruiken, maar het lijkt er nu op dat alleen de duurdere uitvoeringen (zoals die met 64GB opslag) ervoor in aanmerking komen.


Dat heeft te maken met de schaarste aan materiaal. Er is al meermaals gesuggereerd dat Apple alleen in bepaalde modellen van de iPhone 6 saffierglas gaat toepassen, vanwege de kosten en productieproblemen. De Wall Street Journal is de eerste grote media-organisatie die de geruchten ook naar buiten brengt.

Lees ook: Zo gaat saffierglas de iPhone veranderen

saffierglas-blokHet saffierglas wordt gemaakt in een fabriek die Apple samen met partner GT Advanced in Arizona heeft opgezet. Meer dan 500 miljoen dollar aan investeringen waren ermee gemoeid om voldoende ovens te installeren, waarmee het saffierglas geproduceerd kan worden. Er wordt gesproken over een productiecapaciteit voldoende voor 100 tot 200 miljoen iPhones. Gebruikt Apple het materiaal ook voor de iWatch, dan kunnen er nog meer producten worden voorzien van het krasbestendige materiaal. Zodra de fabriek op volle kracht draait is Apple in staat om grote hoeveelheden saffierglas voor een lage prijs te verkopen, zodat ook goedkopere uitvoeringen van de iPhone in aanmerking komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.