hanx writer ipad

Tom Hanks brengt typemachine-app voor iPad uit

Acteur Tom Hanks heeft een typemachine-app voor de iPad uitgebracht: Hanx Writer. Deze imiteert zo goed mogelijk een typemachine. Het is bedoeld voor hipsters, vindt Hanks.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Acteur Tom Hanks is gek op typemachines. Hij gebruikt ze dan ook nog dagelijks en om anderen enthousiast te krijgen heeft hij nu een typemachine-app voor de iPad uitgebracht. De Hanx Writer lijkt in zoveel mogelijk opzichten op een oude typemachine en kost geen cent. Tenminste, als je niet tegen een writer’s block aanloopt. Mocht dat gebeuren, dan kun je voor €4,49 in de app een Writer’s Block Bundle aanschaffen. De toetsen in de Hanx Writer zien eruit als die van een echte typemachine en de geluidjes kloppen ook. Voor €2,69 per stuk koop je een typemachine met een ander uiterlijk: de Hanx 707 of de Hanx Golden Touch. Het is allemaal bedoeld als geintje: de typemachine is bedoeld voor hipsters, meldt Hanks.

Maar de acteur zal er vast niet mee zitten als hij aan de in-app aankopen ook nog een paar centen overhoudt. Hanks heeft thuis een collectie met 200 typemachines, waarvan hij er zelfs eentje meeneemt op toernee.

hanx writer ipad

Met de typemachines in de app kun je gewoon documenten typen, de lintkleur wisselen en de achtergrond van de app wijzigen. De toetsen klikken, het papier beweegt opzij als je tikt en je moet een nieuw vel papier handmatig in de typemachine stoppen. Wel zitten er wat moderne aanpassingen in, zoals een Delete-knop. Tom Hanks zegt er zelf over:

“Hanx Writer is just my little gift to the future Luddite hipsters of the world.”

hanx writer interviewWie dat wil kan vandaag meedoen aan een Q&A-sessie via @AppStore, waar je Hanks alles kunt vragen over zijn nieuwe app. Een app om er echt lange teksten op te gaan tikken is het natuurlijk niet. En een realistische ervaring is het evenmin. Bij een ouderwetse hamerslag typemachine moet je behoorlijk wat kracht zetten om de letters tegen het lint te krijgen, terwijl dat bij de iPad-versie van Hanks vederlicht gaat. Je hoeft maar even het iPad-scherm aan te raken en er staat alweer een letter op papier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 21:08
Categorie Apps
Onderwerp typen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.