Apple neemt NFC-expert in dienst: iPhone als contactloos betaalmiddel?

Apple heeft een expert in Near Field Communications (NFC) in dienst genomen. Eerder werkte Apple ideeën over NFC-betalingen uit in patenten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nfc iphoneAls mensen trots hun nieuwe functie op LinkedIn vermelden, is dat soms een manier om te achterhalen waar bepaalde bedrijven mee bezig zijn. Zo blijkt Apple een zekere Benjamin Vigier te hebben ingehuurd, als nieuwe productmanager voor mobile commerce. Vigier brengt echter heel wat meer kennis mee dan het verkopen via mobieltjes: hij is al sinds 2004 actief op het gebied van Near Field Communications (NFC). Met dergelijke toepassingen wordt het mogelijk om af te rekenen met je mobiele telefoon, net als met de OV-chipkaart: je houdt de telefoon voor een sensor en de betaling wordt uitgevoerd.

Er zijn echter ook andere toepassingen mogelijk, zoals het contactloos openen van een deur met je iPhone, zoals op bovenstaande afbeelding is te zien.

Vigier heeft bijvoorbeeld een mobiele portemonnee ontwikkeld bij het Amerikaanse bedrijf mFoundry. Ook daarbij kwam NFC aan de orde. Hij had daarbij te maken met de mobiele service van PayPal en de mobiele betalingen van Starbucks, die met streepjescodes werken. Vigier ontwikkelde voor twee telecomoperators mobiele betaalapplicaties en maakte een NFC-gebaseerde betaalapplicatie voor een grote Amerikaanse bank. Benjamin Vigier werkt sinds juli 2010 bij Apple. Eerder werkte hij ook nog een tijdje bij Sandisk en bij de Franse operator Bouygues.

Afgelopen april schreven we over ideeën rond NFC-betalingen, die Apple in een patent had uitgewerkt. Als een oplossing voor contactloos betalen niet van Apple zelf komt, kunnen we ook nog oplossingen van externe partijen verwachten. Zo is creditcard-aanbieder VISA bezig met een project rond contactloos betalen met de iPhone.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2010, 0:45
Categorie Apple
Onderwerpen betalen, commercieel, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.