Voormalig Apple-medewerker praat over iWatch

Een voormalig Apple-medewerker, Bruce Tognazzini, praat in een blogposting over de kansen van Apple op een iWatch, een eigen horloge van Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple iwatchBruce Tognazzini richtte ooit Apple’s Human Interface Group op. Hij was de 66e werknemer van Apple en bleef 14 jaar bij het bedrijf. Daarna stapte hij over naar Sun en Microsoft om uiteindelijk terecht te komen bij Nielsen Norman Group, een samenwerkingsverband met de legendarische usability-expert Jakob Nielsen. Tognazzini gaf in 2007 al eens zijn mening over de iPhone. “It looks like the iPhone will be a hit out of the box”, zei hij toen. De aanraaktechnologie die in de iPhone werd gebruik was al 15 jaar in ontwikkeling en de huidige stand van de techniek maakte een introductie mogelijk. Maar wat denkt ‘Tog’ over de iWatch, het veelbesproken horloge dat Apple misschien ooit op de markt gaat brengen?

Als je denkt dat de kansen op een iWatch wel zijn verkeken, omdat de markt al wordt overspoeld met Cookoo’s, Pebbles en Martians, dan is het interessant dat Tognazzini toch nog zijn licht laat schijnen op een Apple-horloge. Hij denkt dat een horloge van Apple een behoorlijke impact zal hebben op ons leven en op het fortuin van Apple. ‘Tog’ ziet vooral mogelijkheden om betere kaarten aan te bieden. Door data van miljoenen horloges te verzamelen zou Apple een nauwkeurige hoogtekaart van de wereld kunnen maken. Hij ziet als belangrijkste toepassingen apps op het gebied van fitness, afstandsbedieningen, wachtwoorden en een verbeterde Find My iPhone-functie. Zo’n horloge zou bijvoorbeeld een toegangsmiddel voor allerlei apps kunnen zijn: zolang je met het horloge in de buurt van je Mac of iPhone bent, krijg je toegang tot de app. Met functies als draadloos laden, gebogen glas en Siri zou Apple zich kunnen onderscheiden van het huidige aanbod. Wie benieuwd is naar de visie van deze man, moet zeker zijn blogposting even lezen.

iwatch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 14:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.