Apple mini-tablet op basis van iPhone in de maak

De geruchten dat Apple een mini-tablet met Mac OS X gaat uitbrengen worden steeds sterker. De tablet zou tijdens MacWorld in januari gelanceerd kunnen worden.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Volgens Cupertino-watchers is Apple ver gevorderd met een minitablet-computer gebaseerd op Mac OS X, afgeleid van de iPhone en iPod Touch. Volgens websites zoals de AppleInsider is de Newton terug van weggeweest – en ze verwijzen daarbij naar de pda die Apple midden jaren 90 verkocht.

Volgens insiders gaat het om een apparaat dat ongeveer 1,5 keer groter is dan de iPhone, met een scherm in hoge resolutie en dezelfde touchscreen-interface die al op de iPhone aanwezig is. Het apparaat zou op de MacWorld in januari kunnen worden geïntroduceerd.

Intel is intussen ook met soortgelijke apparaten bezig: de Mobile Internet Device (MID) is ook een fors uitgevallen PDA, die aan de iPhone doet denken. Het verschil is dat de meeste MID’s die vorige week op het Intel Developer Forum getoond werden, bediend worden met een stylus. De Apple-tablet werkt daarentegen met een multitouch-interface. Toch zou Intel nog wel een rol kunnen spelen bij de minitablet: rond januari komt ook de Silverthorne uit, een energiezuinige Intel-processor die precies voor dti soort apparaten is ontwkkeld. Intel-medewerkers wilden vorige week niets zeggen of de Silverthorne-processor ook in apparatuur van Apple gebruikt gaat worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:57
Categorie iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.