Apple Maps offline goed te gebruiken

De vectorgebaseerde kaarten van iOS 6 bevatten genoeg informatie om een groot deel van je omgeving te bekijken zonder internetverbinding.

MapsApple’s nieuwe Kaarten-app werkt op internetloze momenten efficiënter dan Google Maps. Bij het laden van een kaart in iOS 6 wordt er meer informatie geopend, waar je zonder internetverbinding nog steeds doorheen kunt navigeren zonder dat er constant nieuwe kaarten gedownload moeten worden. Eerder bleek al dat de Apple Maps-kaarten ook 80 procent minder data verbruiken.

Bij een snelle test openden wij een kaart van het centrum van Amsterdam. Nadat we de internetverbinding hadden verbroken konden we alsnog verder inzoomen en naar andere plekken gaan, waarbij we ook straatnamen voor kleinere wegen te zien kregen. De buitenwijken van Amsterdam waren ook op de kaart te zien, maar hierbij zagen we enkel de namen van bepaalde hoofdstraten. We konden zelfs een ruwe kaart zien van ‘s-Hertogenbosch, al zagen we hierbij enkel een aantal wegen zonder straatnamen. Iets verder uitgezoomd konden we een groot oppervlak van Nederland bekijken.

Appleinsider schrijft over vergelijkbare resultaten. Zij waren in staat om het westen van de Verenigde Staten enigszins uitgezoomd te bekijken. Zoomden ze in, dan hadden ze gedetailleerde kaarten van steden 1200 kilometer verderop.

In Google Maps is over het algemeen veel minder op een kaart te zien nadat de verbinding is verbroken. Google’s kaarten maken gebruik van gewone afbeeldingen in plaats van vectorafbeeldingen, die worden geladen als je een nieuw gedeelte bekijkt en in- of uitzoomt.

De navigatiefunctie van Apple Maps heeft ook niet altijd een internetverbinding nodig. Bij een rit naar Oberhausen in Duitsland gebruikten we de kaartendienst om te navigeren, waarna we de internetverbinding verbraken. De app vertelde ons ondanks dit feit nog steeds waar we bochten moesten maken. De blauwe lijn die de weg voorstelde bleef in beeld, maar de bijbehorende kaart op het scherm werd niet geladen. Dit was echter genoeg om de rit succesvol te maken.

Hoewel de nieuwe Kaarten-app beter met data omgaat en offline beter werkt, is nog niet iedereen er blij mee. De informatie op de kaarten zou op het moment in een aantal gevallen niet kloppen of zelfs ontbreken. Dit leidde tot zoveel kritiek dat Tim Cook zich uiteindelijk excuseerde voor de nieuwe app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 9:57
Categorie iOS
Onderwerpen google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.