iTunes Connect voor iOS-ontwikkelaars sluit van 21 tot 28 december

Apple sluit iTunes Connect van 21 tot 28 december voor boekuitgevers en appontwikkelaars. In die periode komen er geen nieuwe iBooks en apps online en vinden geen prijswijzigingen plaats.

itunes connectApple is er dit jaar vroeg bij om sluitingsdata van iTunes Connect bekend te maken. De online dienst voor ontwikkelaars zal dit jaar van 21 tot 28 december 2012 gesloten zijn. Dat betekent dat er geen nieuwe iOS-apps worden goedgekeurd. Voor gebruikers betekent het dat de ranglijsten in de App Store een week lang stilstaan, dat er geen nieuwe apps beschikbaar komen en dat er ook geen prijswijzigingen plaatsvinden. Vooral gameontwikkelaars grijpen het moment aan om hun apps in de aanbieding te doen, zodat ze tijdens de sluiting hoog in de toplijsten staan.

Het iBooks-team van Apple waarschuwde uitgevers over de wintersluiting, maar het geldt ook voor ontwikkelaars die via dezelfde interface apps indienen en de status ervan volgen. Afgelopen jaar was iTunes Connect gesloten van 22 tot 29 december. Ontwikkelaars doen er goed aan om een paar uur vóór de sluitingsperiode geen nieuwe apps live te zetten, omdat er geen mogelijkheid is om aanpassingen te doen. Ze kunnen ook niet inplannen dat nieuwe apps en boeken tussen 21 en 28 december live moeten gaan. Doen ze dat wel, dan zal het item pas na 28 december online verschijnen.

Apple’s kantoren zullen van 17 tot 25 november gesloten zijn vanwege Thanksgiving en vanaf 22 december vanwege de feestdagen. De winkels en online Apple Store blijven natuurlijk wel gewoon open.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 9:39
Categorie Apps
Onderwerpen developers, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.