Apple neemt maatregelen tegen iPhone-dieven

Apple wil het stelen van smartphones vanaf 2015 moeilijker maken, samen met Samsung, Google, Microsoft en andere smartphonemakers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Zoek mijn iPhone - iPhone wissenApple doet mee aan een antidiefstal-initiatief, waar ook smartphonemakers Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Nokia en Samsung zich bij hebben aangesloten. Apple belooft daarmee dat alle iPhones verkocht na juli 2015 op afstand gewist en onbruikbaar gemaakt kunnen worden. Deze functionaliteit is al grotendeels aanwezig in Zoek Mijn iPhone, maar het voornemen van Apple is ondanks dat zeer noemenswaardig. Het antidiefstal-initiatief zorgt ervoor dat nagenoeg alle populaire smartphonemakers vergelijkbare systemen gaan introduceren.


Het nieuwe initiatief is in de Verenigde Staten afgesloten, waar ook de vijf grootste mobiele operators meedoen. Het voornemen zal waarschijnlijk ook effect hebben op smartphones verkocht in Nederland: een nieuwe antidiefstal-functie kan immers ook hier worden aangeboden.

Minister Opstelten wil in Nederland ook diefstal van telefoons tegengaan. Dit hoopt hij vanaf 2015 te doen door IMEI-nummers van gestolen telefoons te blokkeren bij Nederlandse providers. Een gestolen iPhone kan hierdoor niet langer bellen, sms’en of gebruikmaken van mobiel internet. Aan dit idee kleeft wel ééen nadeel: een gestolen iPhone zou nog wel gewoon werken in het buitenland, waar de Nederlandse regelgeving niet is overgenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 april 2014 om 14:10
Onderwerp
Categorie
Apple
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.