Apple maakt hyperwall van 10.800 iPhone-applicaties

Apple heeft een Hyperwall op WWDC neergezet, waarmee je steeds 10.800 applicaties kunt zien die bijna live uit de App Store gedownload worden.

wwdc 2010Apple kondigde gisteren aan dat er 225.000 iPhone-applicaties in de App Store staan. Een kleine selectie daarvan is momenteel in het conferentiecentrum in San Francisco te zien. Het bestaat uit 30 LED-schermen van elk 24 inch, die op elkaar zijn afgestemd en steeds de 50.000 iPhone-applicaties laten zien die het meest worden gedownload. De app-icoontjes komen uit de lucht naar beneden vallen.

Als de hyperwall volledig is gevuld zijn er 10.800 icoontjes zichtbaar. Achter de schermen zoemen maar liefst 30 Mac Pro’s die op Mac OS X Snow Leopard draaien.

Via een XML-feed worden de downloadgegevens elke 5 minuten samengevoegd. De apps worden daarna gesorteerd en ingepland met hulp van Cocoa en Objective-C. De icoontjes zijn op kleur gesorteerd. Een OpenGL-kernel zorgt voor de animaties. Met onderstaand (wild geschoten) filmpje krijg je een impressie:

Vorig jaar deed Apple op WWDC iets soortgelijks door een muur met pulserende app-icoontjes te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2010, 23:11
Categorie Round-up
Onderwerpen apple, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.