iOS 4.0 GM al te jailbreaken met redsn0w op iPhone 3G (jailbreak)

MuscleNerd meldt dat de gold master van iOS 4.0 te jailbreaken is op de iPhone 3G met redsn0w. Daarnaast heeft hij meer informatie bekend gemaakt over de unlock van de iPhone 3G, 3GS en misschien zelfs de iPhone 4.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iOS 4.0 GM jailbreakableMuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft via zijn Twitter-account bekendgemaakt dat de Gold Master van iOS (voormalig iPhone OS) 4.0 momenteel al te jailbreaken is op de iPhone 3G met de huidige versie van redsn0w. Daarnaast heeft MuscleNerd nog wat meer informatie bekendgemaakt met betrekking tot de op handen zijnde unlock van de iPhone 3G, 3GS en misschien zelfs de iPhone 4.

Jailbreak van iOS 4.0 GM

Het jailbreaken van iOS 4.0 GM is alleen aan te raden voor iPhone 3G-bezitters die via iTunes met de officiële provider kunnen activeren en daarnaast niet afhankelijk zijn van een unlock. Om de laatste versie van iOS te jailbreaken heb je naast de laatste versie van redsn0w de vierde beta van iPhone OS een Mac en iTunes 9.2 nodig. Als je eenmaal iOS 4.0 GM op je iPhone 3G hebt staan, wijs je redsn0w naar de 4e beta van iPhone OS en vervolgens zal de jailbreak plaatsvinden. MuscleNerd waarschuwt dat de meeste jailbreak-applicaties nog instabiel zijn op iOS 4.0 en dat de upgrade wat hem betreft daarom vooral toegevoegde waarde heeft voor ontwikkelaars.

Een publieke jailbreak van iOS 4.0 voor andere iPhones en iPods Touch zal waarschijnlijk op zich laten wachten tot de uiteindelijke versie van iOS 4.0 publiek wordt gemaakt. De reden dat alleen de iPhone 3G te jailbreaken is, is omdat de daarvoor reeds bekende bootrom-exploit niet door Apple kan worden gepatcht.

Unlock van de iPhone 3G, 3GS en 4

Daarnaast heeft MuscleNerd aangegeven dat de kwetsbaarheid, waar de unlock waarover ze beschikken gebruik van maakt, in elke baseband (modemfirmware) van de iPhone 3G en iPhone 3GS tot op heden aanwezig is. Dit betekent overigens niet per se dat de unlock ook op elke baseband zal werken: als de laatste baseband nog steeds kwetsbaar is wanneer iOS 4.0 voor het grote publiek beschikbaar wordt, zal gebruikers worden aangeraden om te updaten naar de laatste baseband.

Tweets

Wat de iPhone 4 betreft zijn er berichten dat deze gebruik zou maken van een baseband met versienummer 01.59.00. Ook wordt gemeld dat de iPhone 4 zou beschikken over een pentaband chipset en dat de chipmaker Infineon van de iPhone 3G en 3GS alleen quad- en hexaband chipsets levert. Dit zou betekenen dat de iPhone 4 een van de iPhone 3G en 3GS afwijkende chipset bevat. Het is dan ook maar zeer de vraag of de unlock van het iPhone Dev Team zal werken op de iPhone 4, maar dit behoort wél tot de mogelijkheden.

no way to tell yet, but holes have carried over from one baseband to the next even when the chip changed.

De gold master van iOS 4.0 is alleen verstrekt aan betalende ontwikkelaars voor het iOS platform en bevat auteursrechtelijk beschermd materiaal van Apple. We kunnen daarom niet toestaan dat er in de reacties of op het forum links worden geplaatst naar deze gold master.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2010, 0:37
Categorie Jailbreak
Onderwerpen golden master, ios 3, iPhone 3G, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.