Withings Pulse O2 meet ook zuurstofgehalte in bloed

Met de Withings Pulse O2 kun je nu het zuurstofgehalte in je bloed meten en aflezen via een iPhone-app.

withings-pulse-o2De Withings Pulse, een activiteitentracker met iPhone-app, heeft een update gekregen. Voortaan kun je ook het zuurstofgehalte van je bloed bepalen, door je vinger op de sensor te leggen. Het bedrijf verkoopt vanaf nu de Pulse O2 als nieuw apparaat, maar met de bestaande Pulse-apparaatjes kun je ook je zuurstofgehalte meten. Het enige wat je hoeft te doen is een firmware-update uitvoeren. De Withings Pulse O2 ziet eruit als z’n voorganger: een klein zwart blokje dat je in je broekzak stopt. Blauwe ledlampjes laten zien hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand.


Met de optioneel verkrijgbare polsband – ook nieuw – kun je beide generaties van de Withings Pulse om je pols dragen. Het ziet er wel iets minder mooi uit dan fitnessarmbanden uit één stuk. De Withings onderscheidt zich van de meeste andere bewegingstrackers door een hartslagsensor in te bouwen, een pulse-oxymeter die vergelijkbaar is met de sensor in de Galaxy S5. De Withings Pulse O2 kan ook intensief sporten registreren en meet de hoogteverschillen. Om het gebruik met polsbandje makkelijker te maken kan je de interface nu ook verticaal aflezen. Dat polsbandje kan trouwens een goed alternatief zijn voor de slaaparmband van textiel, die je er gratis bij krijgt, maar waarvan de klittenbandsluiting snel kan slijten. Alle gegevens lees je af via de app, dankzij synchronisatie via Bluetooth 4.0.

pulse-o2-withings

Wat de bloedsensor betreft: die zit aan de achterkant. Je houdt even je vinger op de sensor en kunt meteen je hartslag afmeten. Lampjes schijnen daarbij door de bloedvaatjes in de huid, meestal je vingertop. Op dezelfde wijze meet je nu de zuurstofverzadiging in je bloed (SPO2), waaruit je kunt afleiden hoe efficiënt je ademhaalt. De waarde ligt bij de meeste mensen tussen de 95% en 100%. Het kan handig zijn tijdens het sporten, wanneer je ademhalingsproblemen hebt (zoals astma) of op grote hoogten wil trainen. Alle metingen zijn direct op de Withings Pulse af te lezen; je hebt er dus niet de app voor nodig.

De Withings Pulse is verkrijgbaar via de Apple Store voor €99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.