Apple lost beveiligingsprobleem op, wachtwoordpagina terug online

Apple heeft de iForgot-pagina weer online gezet, nadat een beveiligingslek eerder de dienst kwetsbaar maakte voor misbruik. Je kon een wachtwoord resetten met eenvoudig te achterhalen informatie: e-mailadres en geboortedatum.

apple id wachtwoord instellenApple heeft de iForgot-pagina weer beschikbaar gesteld, nadat in sneltreinvaart een beveiligingslek is gedicht. Zoals we gisteren schreven, bleek het eenvoudig om wachtwoorden van Apple ID’s te resetten, waarbij je alleen het e-mailadres en de geboortedatum hoefde te weten. Normaal is daarbij ook het antwoord op één van de geheime vragen nodig. De hack werkte alleen in landen waar de tweestapsverfificatie nog niet is ingevoerd. Na het publiek bekend worden van het lek haalde Apple de iForgot-pagina meteen offline, al was informatie over het lek al enkele uren eerder al gepubliceerd op een Chinees hackersforum.

Als het wachtwoord in handen komt van anderen betekent het dat iemand toegang krijgt tot je e-mail, adresboek en andere gegevens op iCloud, maar dat er ook aankopen via je iTunes-account kunnen worden gedaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2013, 11:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple id, beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.