Apple krijgt patent op virtuele shifttoets-functie

Apple heeft het patent gekregen op een shifttoets-functie op het virtuele toetsenbord van mobiele apparaten. Hiermee kun je een pop-up zichtbaar krijgen, waarop letters met speciale tekens en accenten te zien zijn.

virtueel toetsenbordApple heeft een patent gekregen op een functie voor het virtuele schermtoetsenbord. In oktober 2006 vroeg Apple het patent aan bij het Amerikaanse patentbureau en nu is het officieel toegewezen onder nummer 8.179.371. Het patent beschrijft de weergave van andere toetsenborden afhankelijk van welke softkey wordt ingedrukt. Denk hierbij aan het indrukken van de [123] toets om het numerieke symbooltoetsenbord te tonen. Met de vinger kun je over de opties glijden om een keuze te maken. Weer een ander virtueel toetsenbord wordt getoond bij het indrukken van de leestekens-toets [#+=].

Het idee heeft betrekking op mobiele elektronische apparaten en het patent is dus ook van belang voor andere toestelmakers die er gebruik van maken, zoals fabrikanten van Android-toestellen. Toch hoeft het patent niet meteen een bedreiging voor Android te zijn, omdat de keuzetoetsen van de shift-functie losstaan van het weergegeven virtuele toetsenbord. Android heeft ook een pop-up bij het ingedrukt houden van een toets, maar daarbij staat het keuzevakje los van de toets. De afbeelding hieronder toont overigens ook het schakelen tussen toetsenborden met cijfers en speciale tekens.

patent apple virtueel toetsenbord

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2012, 14:52
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.