Apple krijgt 13 patenten toegewezen, waaronder nabijheidssensor voor tablet

Een paar uur voor het Apple-evenement is bekendgeworden, dat Apple 13 patenten toegewezen heeft gekregen, waaronder een nabijheidssensor voor een tablet. Andere patenten hebben betrekking op een videoconferentiesysteem en kleurmanagementsysteem.

apple patent tabletEen paar uur voordat het Apple-evenement van start gaat, komt er nieuws naar buiten dat Apple een paar Amerikaanse patenten toegewezen heeft gekregen. Het gaat om een multitouch-screen met nabijheidssensor en diverse andere vindingen. In totaal zijn er 13 patenten, die door de US Patent & Trademark Office zijn geautoriseerd om door Apple te worden gebruikt. De datum waarop ze zijn ingediend, verschilt per stuk maar dat de goedkeuring van de dertien patenten juist vandaag officieel worden gepubliceerd, kan moeilijk toeval zijn.

Interessant is bijvoorbeeld een patent voor een videoconferencingsysteem, maar het duidelijkste verband met de Apple Tablet heeft de ‘Proximity Detector for Tablets’. Daarbij gaat het om een methode om te detecteren of een object dichtbij een elektronisch apparaat is. Ook kan er een bepaalde actie worden uitgevoerd, als er een object vlakbij is gedetecteerd. Zo’n object kan bijvoorbeeld een vinger of een stylus zijn.

apple patentKenmerkend voor zo’n nabijheidssensor is dat er geen fysiek contact hoeft te zijn, zoals bij een touchscreen wel het geval is. De vinger kan boven de behuizing of het scherm blijven zweven. Elektrische velden, inductie, optische kleurherkenning of optische schaduw zijn technieken die erbij kunnen worden gebruikt. Er kunnen meerdere sensoren of schakelaars bij betrokken zijn.

De andere twaalf patenten hebben betrekking op: Automatic Detection of Channel Bandwidth, Color Management System,
Apparatus and Method for Rotating the Display Orientation of a Captured image, Video Conferencing System en Interface for Providing Modeless Timeline Based Selection of an Audio or Video File.

Meer info: USPTO
Via: Patently Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2010, 17:44
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, sensor, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.