iPhoneclub lanceert nieuwe website: iPadclub.nl (@iPadNL)

iPhoneclub lanceert vandaag een nieuwe website: iPadclub.nl. Op deze website kun je al het nieuws rondom de vandaag gelanceerde Apple iPad volgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPadPlanet.nl
Vandaag starten de makers van iPhoneclub.nl met een nieuwe website: iPadclub.nl. Op deze website kun je alles lezen over de iPad Apple Tablet, die over minder dan een uur waarschijnlijk aangekondigd gaat worden. Het zou voor de vaste bezoekers van iPhoneclub, die niet van plan zijn een iPad te kopen, nogal verwarrend zijn om steeds artikelen over de tablet te lezen. Vandaar dat we hebben gekozen voor een aparte website.

Omdat de naam en het uiterlijk van de Apple Tablet nog niet bekend zijn, gebruiken we op AppleTablet een voorlopig logo en header-afbeelding, voorzien van de nodige vraagtekens. De graphics zullen worden aangepast zodra er meer bekend is.
We gebruiken voor iPadclub.nl dezelfde website-layout als je op iPhoneclub gewend bent. Dat heeft meerdere redenen: allereerst omdat het voor vaste bezoekers van iPhoneclub een vertrouwd uiterlijk is, zodat ze niet hoeven zoeken waar bepaalde knopjes voor dienen. En bovendien maakt dit het voor ons een stuk makkelijker als we later de lay-out van onze websites willen wijzigen. Ook de techniek op de achtergrond (stylesheets, WordPress-plugins) kunnen we op deze manier parallel laten lopen op alle websites. Net als bij onze al langer bestaande websites hebben we Onstuimig ingeschakeld voor het design.

We hebben de afgelopen tijd regelmatig de vraag gekregen: “Gaan jullie ook iSlateclub/iPadclub doen?” Omdat niet bekend was welke naam Apple voor de tablet zou gaan hanteren, hebben we daar in eerste instantie vanaf gezien. Met iPadPlanet.nl hebben we een naam die de lading volledig dekt. Verder zijn we al een tijdje afgestapt van ….club.nl.

In het kader van voortschrijdend inzicht: op 27 december 2010 hebben we alsnog de domeinnaam van iPadPlanet.nl gewijzigd in iPadclub.nl. Alle links en verwijzingen naar iPadPlanet in dit artikel zijn daarom vervangen. Eerder dit jaar konden we het domein ipadclub.nl overnemen, vandaar dat we er – ook met het oog op naamconsistentie – alsnog voor hebben gekozen om iPadPlanet.nl om te dopen in iPadclub.nl.

Natuurlijk heeft iPadclub.nl ook al een Twitter-account, die diverse mensen al op eigen houtje hebben gevonden: @iPadNL. Graag zien we jullie daar, of op iPadclub.nl!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:22
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, iPhoneclub, lancering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.