iPad vanaf 23 juli in België verkrijgbaar?

De Belgische krant De Standaard verwacht de iPad op 23 juli in België. De Standaard gaat zelf ook een iPad-applicatie uitbrengen. In Nederland verzamelen de retailers ook bestellingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad standaardDe Belgische krant De Standaard zegt uit betrouwbare bron vernomen te hebben, dat de iPad op 23 juli naar België komt. Helemaal zeker weet de krant het nog niet, want ze houden het op “hoogstwaarschijnlijk”. Een woordvoerder van Apple gaf als reactie dat de officiële mededeling over de lanceerdatum niet lang meer op zich laat wachten. In België zouden minstens zo’n tienduizend exemplaren beschikbaar zijn. Ook uit Nederland komen geruchten over bestellingen: een klant van een winkel in (naam en plaats op verzoek van winkelier weggehaald) kreeg te horen dat de winkel vandaag de bestellingen moet doorgeven aan Apple. Klanten die zich ooit op een inschrijflijst hadden laten zetten kregen daarom de vraag of ze nog steeds interesse hadden.

Ook kregen we informatie van een Belgische tipgever, die via medewerkers van de Belgische Apple-keten Lab9 te weten kwam dat de iPad ook op 23 juli via Mobistar wordt gelanceerd. Dit sluit aan op het artikel van De Standaard. Er is niet bekend hoeveel exemplaren er voor de Belgische markt beschikbaar zijn, maar een tekort lijkt niet ondenkbaar. Eerder hebben de Belgen naar schatting meer dan 10.000 iPads geïmporteerd vanuit andere landen.

iPad werkDe Standaard gaat zelf ook een iPad-applicatie uitbrengen en is daarmee de eerste Belgische krant met een speciale iPad-applicatie. In Nederland had De Telegraaf de eerste Nederlandse krant op de iPad kunnen zijn, maar de applicatie verdween binnen enkele uren alweer uit de App Store en is sindsdien niet teruggekeerd. NRC Handelsblad heeft al wel een iPad-applicatie. Wat de Nederlandse lancering betreft ging even het gerucht dat de lancering op 20 juli zou zijn, maar dat was gebaseerd op een (nooit bevestigd) gerucht rond Veronica Magazine en waarschijnlijk gebaseerd op een misverstand bij De Volkskrant.

Wegens een Belgisch probleem met deeplinken is verwijzing naar de bron van dit nieuws weggehaald. Je kunt het artikel vinden door bij De Standaard naar ‘ipad’ te zoeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2010, 13:08
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.