Apple kondigt nieuwe iMac, Display, Magic Trackpad en batterijlader aan

Apple heeft een reeks nieuwe producten aangekondigd. Niets voor de iPhone, maar een iMac, Mac Pro, Cinema Display, batterijlader en Magic Trackpad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

imacApple heeft een nieuwe iMac-productlijn gelanceerd, met nieuwe processoren. Ook werd een nieuwe Cinema Display (27 inch) aangekondigd en is er een nieuwe Mac Pro onderweg, die in augustus op de markt komt. Bijzondere nieuwe aankondigingen waren de Magic Trackpad en een batterijlader met Apple-logo. Alle genoemde producten zijn deze week al de Apple Store te vinden, behalve de Mac Pro.

De nieuwe iMac is nu voorzien van nieuwe Intel-processoren. De kleinste uitvoering heeft een scherm van 21,5 inch en een 3,2 GHz Core i3-processor.

Deze uitvoering gaat 1199 euro kosten. De uitvoering van 27 inch kost 1699 euro en de duurste uitvoering met 2,8 GHz QuadCore i5-processor kost 1999 euro. De nieuwe iMacs zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

magic trackpad

Het nieuwe 27 inch LED Cinema Display heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels en is voorzien van iSight-videocam en microfoon. Ook een luidsprekersysteem, usb 2.0-aansluiting en universele MagSafe-stroomvoorziening zijn aanwezig. Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, de Amerikaanse prijs is 999 dollar.

Magic Trackpad

magic trackpadDe nieuwe Magic Trackpad heeft een glazen oppervlak en is bedoeld om makkelijk door documenten te kunnen bladeren, op het scherm makkelijk in en uit te zoomen (met twee vingers) en om bijvoorbeeld foto’s te roteren. Je kunt de Magic Trackpad ook zo instellen dat je commando’s kunt uitvoeren waarvoor je een of twee knoppen nodig hebt. De Magic Trackpad kost 69 euro in de Apple Store.

Apple-batterijlader

batterijladerEen totaal onverwacht product: een batterijlader waarmee je je penlites kunt opladen, voorzien van Apple-logo. Dit accessoire kost 29 euro en verbruikt volgens Apple minder energie (in rusttoestand) dan andere batterijladers. De Apple Batterij Charger is geschikt voor AA-batterijen en bedoeld om de batterijtjes van je draadloze toetsenbord, Magic Mouse, Magic Trackpad en dergelijke op te laden. Hij wordt geleverd met 6 high-performance NiMH-batterijen. Volgens Apple gaan de batterijen 10 jaar mee en houden ze langer hun spanning vast dan andere batterijen.

Alle genoemde producten zijn te koop in de Apple Store (behalve de Mac Pro, die pas in augustus komt).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2010, 19:48
Categorie Apple
Onderwerpen display, mac, trackpad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.