Apple kondigt iWork for iCloud aan

Apple heeft iWork for iCloud aangekondigd. Zo kan je Pages, Numbers en Keynote in de browser op Mac en pc's gebruiken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WWDC iWork in de browserApple heeft zojuist iWork for iCloud aangekondigd, wat betekent dat je de Apple-programma’s Keynote, Pages en Numbers kan gebruiken via het web op de Mac of pc. De dienst lijkt op Google Docs, waarin je al langer online teksten en Excel-sheets kan bewerken. iWork for iCloud gaat samen met Microsoft Office-bestanden, wat betekent dat je een Word-document rechtstreeks naar iWork in je browser kan slepen, waarna je die verder kan bewerken in Apple’s alternatief Pages.


De functionaliteit die je gewend bent van Apple’s serieuze bewerkingsprogramma’s voor documenten, spreadsheets en presentaties, blijft behouden in de browservariant van iWork. In het geval van Keynote kan je bijvoorbeeld animaties verzorgen tussen de verschillende slides. Ook andere eigenschappen zijn behouden gebleven, zoals 3D-animaties van diagrammen.

iWork for iCloud werkt ook op pc’s met Windows, wat ervoor zorgt dat Apple’s Office-alternatieven voor een veel groter publiek bereikbaar zijn. Je moet de online variant van iWork kunnen gebruiken in natuurlijk Safari, maar ook Chrome en Internet Explorer.

iWork for iCloud is vanaf vandaag in beta-vorm beschikbaar voor ontwikkelaars. Later dit jaar wordt de beta beschikbaar voor alle iCloud-gebruikers.

Apple WWDC iWork for iCloud

Apple’s online opslagdienst iCloud heeft inmiddels 300 miljoen gebruikers aan zich gebonden. Dat is een gebruikersaantal waar Facebook 5 jaar aan moest werken. Ook Game Center Center doet lekker mee met 240 miljoen gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.