‘Apple komt volgende week met eerste update voor iOS 4: oplossing voor wegvallend bereik’

Apple komt naar verwachting begin volgende week met een software-update voor iOS 4 die het probleem met wegvallend bereik moet oplossen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 4Eerder deze week schreven we over het wegvallend bereik van de nieuwe iPhone 4 door deze op een bepaalde manier vast te houden. Apple gaf in een officiële verklaring aan dat het om problemen zou gaan die bij een ander toestel ook kunnen optreden. Het devies luidde om het toestel anders vast te houden of om een van de hoesjes, de zogenaamde Bumpers, te kopen. Inmiddels lijkt het erop dat het allemaal toch een storm in een glas water is (geweest).


Apple zou op haar eigen discussiefora hebben aangegeven dat er een iOS 4.01-software-update in de maak is om het probleem op te lossen, zo verklaarden verschillende lezers tegenover AppleInsider. Deze update zou naar verluidt begin volgende week (maandag op z’n vroegst) beschikbaar komen. Inmiddels is alle correspondentie over het probleem door Apple verwijderd, wat er op zou kunnen duiden dat er inderdaad een oplossing voor het probleem is gevonden.

Volgens de website lost de software-update een probleem op met de manier waarop de baseband gekalibreerd is voor de verschillende radiofrequenties. Lezers die de originele forumdiscussie hebben gezien, bevestigen dat het probleem optreedt wanneer er van frequentie gewisseld moet worden. De lag (of loze ruimte) daartussen is niet correct gekalibreerd en leidt ertoe dat het toestel kiest voor ‘no service’, terwijl het eigenlijk voor de frequentie moet kiezen die de beste signaal-ruisverhouding heeft.

In iOS 4, dat afgelopen maandag beschikbaar kwam voor de iPhone en iPod touch, heeft Apple enkele verbeteringen geïntroduceerd in de manier waarop de baseband uitkiest welke frequenties gebruikt moeten worden, zo stelt AppleInsider. Volgens de website is het logisch dat het huidige probleem door een van die verbeteringen is veroorzaakt en verklaart het bovendien waarom soortgelijke problemen ook bij iPhone 3GS-gebruikers optreden die hun toestel hebben bijgewerkt naar iOS 4.

Reacties: 156 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.