Apple kaapt ontwikkelaar Atlas-activiteitentracker voor iWatch

Apple heeft Alex Hsieh aangenomen, lead software engineer van de Atlas Wearable. Hij gaat aan de firmware van de iWatch werken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatch concept Edgar Rios 1Apple heeft weer een nieuwe expert in huis gehaald voor de iWatch. Het betreft ditmaal Alex Hsieh, voormalig chief software engineer van Atlas Wearables. Bij Atlas werkte hij mee aan een activiteitentracker voor sporters die het bedrijf binnenkort op de markt brengt. Dat geeft gelijk een idee van wat Hsieh waarschijnlijk bij Apple gaat doen: met zijn voorkennis is hij de ideale persoon om aan de softwaremogelijkheden van de iWatch te werken. Bijzonder feit: Hsieh is door Apple in huis gehaald voordat de Atlas-tracker überhaupt in de winkels ligt. Daarmee is het relatief kleine Atlas een belangrijke medewerker kwijt aan een concurrent op een ongunstig moment.


Hsieh is volgens zijn LinkedIn-pagina sinds juni 2014 werkzaam bij Apple als Firmware Developer. Hij zegt daarbij niet aan welke firmware hij werkt, maar het lijkt zeer waarschijnlijk dat hij aan iOS voor de iWatch sleutelt. Daarmee vervult hij een belangrijke en praktische rol bij de ontwikkeling van de smartwatch.

Er komen al lange tijd verhalen voorbij over experts aangenomen door Apple voor de iWatch. Het merendeel van deze nieuwe Apple-medewerkers heeft een geschiedenis in de medische wereld. Hsieh werkte hiervoor aan juist een activiteitentracker. Met andere woorden: hij werkte aan een accessoire dat qua functionaliteit verdraaid veel op de iWatch lijkt. Alle geruchten wijzen er immers op dat de iWatch ook je activiteiten in de gaten houdt.

Hsieh kan niet bizar lang meewerken aan de eerste iWatch, mits de geruchten kloppen. We hebben inmiddels meermaals gehoord dat de iWatch al in oktober wordt verkocht.

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.