Apple jaagt op Twitter-account @CEOSteveJobs

Apple gaat maatregelen nemen tegen het Twitter-account @CEOSteveJobs. Volgens een recent goedgekeurde wet mag je niet zomaar iemand nadoen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad parodyMensen die de gekte rond Apple graag met een knipoog bekijken, kennen vast het Twitter-account @CEOSteveJobs. De persoon achter dit Twitter-account is zo goed, dat de Daily Mail al eens een berichtje serieus genoeg vond om er een (waarin ‘Steve Jobs’ een terugroepactie van de iPhone 4 aankondigde) artikel aan te wijden. Ondanks het woord ‘parodie’ in de omschrijving en de grappen, zijn er toch mensen die denken dat Steve Jobs werkelijk schuilgaat achter het account. Een recent goedgekeurde wet in Californie geeft Apple nu de mogelijkheid om actie te ondernemen.


ceostevejobsApple wil dat de beheerder van @CEOSteveJobs aanpassingen doet, op basis van de nieuwe wet SB 1411. Daarin staat dat er straffen staan als je jezelf voordoet als iemand anders, met het doel om te intimideren, bedreigen of anderszins schade te doen. Twitter zou bovendien een klacht hebben binnengekregen dat het account de ‘Impersonation Policy’ van het bedrijf overtreedt.

Het is overigens niet de grootste parodie uit de historie van Apple: eerder maakte journalist Dan Lyons al een geslaagde parodie door een blog onder de naam Fake Steve Jobs bij te houden.

Meer info: @CEOSteveJobs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.