Afgelopen vrijdag leek het er even op dat Apple zijn debuut zou gaan maken op de televisiemarkt met een eigen tv-show. In de duistere dramaserie Vital Signs speelt Dr. Dre de hoofdrol. De reden dat Apple zich inzet voor de serie lijkt nu toch een stuk minder ingrijpend te zijn dan eerst werd gedacht. Apple zou er simpelweg geld in pompen om Apple Music te promoten, zoals ze al eerder deed bij Taylor Swift en Drake.
Volgens bronnen van ReCode is Apple al sinds de aankondiging van Apple Music bezig met het ‘maken’ van videoproducties. Zo zou de wereldberoemde videoclip van Drake’s Hotline Bling gefinancierd zijn door Apple, waarna de clip eerst exclusief op Apple’s muziekdienst verscheen. Hetzelfde gold voor de concertvideo van Taylor Swift, die ook zijn exclusieve debuut op Apple Music maakte.
‘Video’s moeten Apple Music versterken’
Het nieuws dat Apple meer gaat investeren in videoproducties zou volgens de bronnen dus een directe link hebben met Apple Music. Ook de tv-show van Dr. Dre zal daarom exclusief op de muziekdienst te bekijken zijn, net zoals dat het geval was met de concertvideo van Taylor Swift.
Een bron omschrijft Apple’s plaats in de televisiesector dan ook als ‘een middel om Apple Music te versterken’. Apple zou zich dus (nog?) niet willen vestigen als aanbieder op de televisiemarkt, maar gebruikt het medium slechts om de muziekdienst te promoten. Vrijdag werd bekend dat Apple Music op dit moment elf miljoen betalende gebruikers heeft.
Met de marketingscampagne zal Apple Kanye West in ieder geval niet overhalen, als we zijn tweets van vannacht bekijken. Daar liet hij weten dat zijn nieuwe album The Life of Pablo ‘never never never’ op Apple Music zal verschijnen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Music
Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

- Alles over Apple Music
- Apple Music gratis proberen
- Apple Music gezinsabonnement afstuiten
- Apple Music FAQ
- De beste Apple Music-tips
- Offline muziek downloaden met Apple Music
- Apple Music Replay
- Klassieke muziek luisteren met Apple Music
- Radiostations luisteren met Apple Music
- Karaoke-functies in Apple Music
- Samenwerken aan Apple Music-afspeellijsten
- FAQ lossless audio op Apple Music
- Apple Music in Dolby Atmos luisteren
- Overstappen van Spotify naar Apple Music
Begrijpelijk, maar 11 miljoen zegt mij niets. Ik schaf de myziekdienst niet aan. Al die abonnementen, cloud opslag, netflix, apple etc loopt toch flink op.
Ik beschouw dit als positief nieuws.
Kon en kan me niet voorstellen dat Apple de inhoud van content wil gaan bepalen. Hun rol is om producten en diensten te creëren waarmee op een ideale manier van content gebruik kan worden gemaakt.
Jammer. Ik zie Apple wel de potentie hebben om de spotify van films te worden.
Nu heb je natuurlijk al diensten als HBO en Netflix, maar ooit moet er toch een totaalaanbieder gaan komen. Al zal dat een flinke kluif worden, want daarmee wordt HBO natuurlijk al buiten spel gezet met hun eigen series….dus of dat ook ooit gaat gebeuren is maar de vraag.
Maar desnoods alleen met films dan. Ze hebben altijd al affiniteit gehad met films (apple.com/trailers), en zijn wel in de positie om daar echt een verandering te kunnen gaan maken.
Ik zou me voor kunnen stellen dat een film direct nadat het uit de bios is verdwenen aangeboden kan worden via een streamdienst.
Jammer dat content niet gelijktijdig via verschillende diensten/providers beschikbaar komt.
Dat krijg je als diensten/providers zich net het maken van content gaan bemoeien. Belangenverstrengeling in het nadeel van de klant.
Stel je voor, artiest X publiceert alleen via Spotify en artiest Y alleen via Apple music. Als je van beide artiesten houd moet je je op beide diensten abonneren.